torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag!

Idag är det ju en speciell dag. Hoppas att ni alla har fått en kram - och även gett en kram till någon.
Jag ville uppmuntra några som bor en bit härifrån, så jag skickade dessa kort:

Jag tror att mottagarna blev glada. Använde diverse papper, pynt och band ur mitt digra förråd.

Jag bakade en kladdkaka i hjärtform, dagen till ära. Innan vi smakar på den ska den beströs med florsocker. Och idag får man unna sig lite vispgrädde till kakan!

"Godisdagarna" avlöser varandra, för härom dagen var det ju fettisdag. Då bakade jag släta kardemummabullar som vi kan göra semlor av när vi vill. Jag brukar göra egen fyllning: lite inkråm från bullarna, mald sötmandel, strösocker samt lite mjölk blandas till en "röra" och läggs i bullarna. Mums!

Ett nytt nummer av "101 idéer" har kommit ut. Den innehåller diverse inspiration och pyssel.....

.... bl.a. söta äggvärmare som man kan sy av tygrester.....

.... samt en liten virkad docka med tillhörande kläder. Kul!

En väninna fyller år om några dagar. Till henne har jag gjort detta kort.

Texten kommer från en ask med gnuggis-ark som jag köpte för ett bra tag sedan. Jag gillar tänkespråk - och detta är verkligen tänkvärt: "Det spelar ingen roll varifrån du kommer. Det som betyder något är vart du är på väg." Så sant, så sant.

I min närmaste framtid är jag på väg till fjällen. Längre fram vill jag gärna möta våren.

Ha det gott - och tänk på att varje dag kan vara en "Hjärtans dag"!
Maria

lördag 9 februari 2013

Bara ett par kort.

Jag är visst inte så produktiv just nu, i alla fall inte när det gäller pyssel och handarbete. Men ett par kort har jag åstadkommit.

En väninna som är väldigt duktig med både symaskin, nål och tråd och stickor, fyllde år härom dagen. Så jag tyckte att detta kort kunde passa henne. Papper och klippbilder från "Tilda, Sewingbird".

Här förstår man väl att kortet är ämnat för en virkerska. Mormorsrutan och den andra lappen har jag virkat, tyckte att det var lite kul. Nystan-stämpeln kommer från "Skogstokiga".

För många år sedan var vi ett gäng tjejer som färgade bomullsgarn. Jag hittade proverna som vi gjorde, i en pärm och tänkte att dem kan man ju använda till något. Jag vet inte till vad ännu, men det kan nog dyka upp någon idé framöver. Härliga färger, va´?

Om en vecka åker vi till fjällen. Det ska bli jätteskönt. Men egentligen skulle jag ha gått ner i vikt innan dess, men det har inte funkat. Har jag för dålig karaktär, kanske? Gillar ju det som är sött och gott.
Kanske någon av er har något bra tips för att förlora några kilo? Tas tacksamt emot.
Fast ikväll är det ju Melodifestival - och då blir det förstås någon godbit.....

Ha det gott!
Maria

söndag 3 februari 2013

Skaparinspiration


 Det är mycket med det tekniska.....
Jag läste i någons blogg att man skulle lägga in den bild man ville ha sist, först i inlägget och så ta bilderna "baklänges". Jag har alltid lagt in bild för bild, varvat med texten men tänkte att jag skulle pröva detta smarta sätt. Men inte blev det som jag trodde - den sista bilden hamnade först o.s.v. Så jag fick flytta om dem. Kanske mitt sätt var bättre ändå.......
  
Nåja, jag fick i alla fall "ändan ur vagnen" och tog tag i en gammal lampskärm som jag länge har tänkt klä om. Ursprungsskärmen var ljusrosa och den ville jag inte ha.

Hade fixat lite vitt tyg och en spets för ett tag sedan. Det blir en fin skärm, tänkte jag.

Egentligen var jag inte så förtjust i lampfoten heller, så jag kom på att jag kunde använda foten till en adventsstjärna, som ju annars bara står i ett skåp större delen av året.

Och titta, visst blev det bra? Jag är riktigt nöjd. Och inte tog det lång tid heller.


Knöt ett vitt band runt den smala delen på skärmen. Så bra att man har lite av varje i sitt förråd.

En god vän firade jämn födelsedag för ett par veckor sedan. Vi bor lite långt ifrån varandra, så jag uppvaktade med detta kort. Papper och klippbilder från "Tildas" nyaste sortiment.

En annan väninna hade födelsedag härom dagen. Hon är väldigt duktig på att sy, så då tyckte jag att detta passade henne. Från Tildas serie "Sewingbird".

Jag satte faktiskt dit "äkta" sytråd så att det ser ut som om symaskinen är trädd.

Jag har många vänner som är kreativa och syr, stickar och pysslar. Just sömnadsmotiv verkar  vara en trend hos de som designar papper just nu. Såg att även "Pion Design" kommer med symotiv på sina nya papper nu i vår. Men detta är från Tilda-sortimentet.

Trots att snön har sjunkit ihop och på många ställen helt har försvunnit, kunde vi faktiskt ta en skidtur igår. Solen ville vara med, så det var jättefint!
På kvällen blev det förstås Melodifestival. För mitt tycke fanns det väl ingen "höjdare" precis. Hoppas att det kommer bättre låtar i de följande deltävlingarna.

Nä, nu ska jag nog gå en promenad i solen, tack och lov för ljuset!

Ha det gott!
Maria