tisdag 8 mars 2011

Fettisdag!

Idag är det fettisdag och jag har precis tagit emot en brödleverans till butiken.

Och det är klart att den innehöll semlor! Mums! Har faktiskt bara ätit en semla tidigare i år och det var i söndags, vid kyrkkaffet. Idag blir det en till (kanske två....).

Nu har jag sett flera underbara vårtecken - Vintergäck....

....och Snödroppar! Jag blir så glad när de tittar fram. Snart kommer nog Scillan också - vi brukar ha ett blått "band" av scilla i en del av vår trädgård. Det är ljuvligt!

Ett av mina senaste projekt: ett mobilfodral, virkat i "Nepal". Fjärilen är virkad i "Muskat". Lite vårligt, tycker jag.

Och snart är jag färdig med en tårtbit.

Jag har en väninna som nyss har flyttat. Tänkte att detta kunde passa på ett kort till henne.

Kunde inte motstå denna tidning i helgen.

Förutom en massa inspiration innehöll den ett antal fina papper....

....och härliga klippbilder. De kommer väl till pass nu när jag ska göra många grattiskort. På söndag är det fem släktingar/vänner som fyller år!
Så nu får jag sätta fart i kortverkstan.

Ha en fin dag!
Maria

12 kommentarer:

 1. Så kreativ som vanligt (ler). Jag skall också få semla idag, årets första!
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt med vårblommorna! Älskar att gå ut och leta efter dem i trädgården. Blir lite avundsjuk på dina scilla, jag har bara en... Fjärilen du virkade var söt, från boken 100 blommor kanske?

  SvaraRadera
 3. Mmmm så gott det ser ut, så fint mobilfodral och lilla fjärilen gjorde susen /Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga vårtecken! Här uppe i Stockholm har jag inte sett till ett enda än...

  SvaraRadera
 5. Gøy når knoppene dukker opp i blomsterbedet:) Så fint mobiletui du har heklet:)

  SvaraRadera
 6. Semlor och vårblommor! Och så fin mobilfodral! så många saker som man blir glad av!
  Ha en skön dag Maria!

  SvaraRadera
 7. Åhh så gott med semlor. Jag har bara ätit en halv än så länge. Hade gärna ätit 8 stycken, men hittar inga utan kardemumma, och det tål jag inte så jag får väl baka egna.
  Jag undrar vart du hittar mönster till din tårtbit? min mamma vart lite sugen på att virka bakverk och jag hittar inga mönster på svenska.
  Ha det så gott på Semmeldagen/Internationella Kvinnodagen!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Fick en halv semla på jobbet. Claudia o jag skulle köpa med oss hem, men alla var slut på tre ställen, vi får ta det en annan dag tyvärr.
  De där vårtecknen längtar jag efter, men vi har ännu fullt med snö runt huset.

  SvaraRadera
 9. Hej på dej Maria!

  Flitig som alltid. Fast idag då det har varit ett ljuvligt väder så har det gått lätt. Jasså du har hittat vårblommor. Jag har bara sett små bladspetar som tittar upp fast jag har nog inte heller kollat så noga. Det får bli imorgon! Visst ja, det är ju fettisdag och kvinnodag. Måste nog säga att jag har varit dålig på att observera båda idag. Kanske man skulle dra till med att det är kvinnodagen då det är fotboll på tv ikväll. Men man kanske ska ta en tur på spinningcykeln istället. Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. O vad underbart med vintergäck och snödroppar. Det hjälper inte ens med förstoringsglas...jag ser inga hos mig än. Så mumsigt ni haft det med semlor idag !! Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Visst är det härligt när de första vårblommorna tittar upp!!!??!! Då finns det lite hopp om varmare tider trots allt. :-)

  SvaraRadera
 12. Här (utanför Uppsala) ligger snön fortfarande för djup för att några vårblommor ska orka titta upp, de kommer kanske lagom till midsommar! Kram Anneli

  SvaraRadera

b