fredag 2 november 2012

Utflykt igen

Dotterna har besök av ett par kusiner från norr - det är ju höstlov. Igår besökte de Boda Borg i Karlskrona. Då passade jag och A-K på att "göra stan". (Tack för sällskapet!)

Det blev inga stora inköp, men vi hann med två fika, spärra ett borttappat kort och lära känna Karlskrona centrum. Och vi hade trevligt! (Det hade tjejerna också.)

Tidigare i veckan ville tjejerna gå på stan i Kalmar. Jag gjorde dem sällskap (fast vi gick på olika håll) och fyndade på "TGR". Dessa självhäftande 3D-bilder för 10 kr/arket fick följa med hem.....

.... och dem har jag redan börjat använda. Här är några kort i den "serien".

Jag har förresten aldrig använt mig av "mallar" i mitt kortmakeri. Men nu producerar jag en massa julkort inför en julmarknad och plötsligt kände jag att det blev svårt att variera utförandet. Så jag satte mig och bläddrade i div. inspirationsböcker/tidningar och ritade upp en massa "templates". Kanonbra! Nu blir korten mycket mer varierade.

När jag ändå höll på, ritade jag upp en hel del figurmallar också. Jag äger ingen "stansmaskin" men tycker att detta funkar lika bra.

I hobbybutiken i Kalmar hittade jag också detta härliga papper med klippbilder.(Maja Design) De kommer väl till pass i mitt kortmakeri!

Upptäckte också dessa söta hjärtan och kunde inte motstå dem. Julen är ju en hjärtlig högtid!

Nästa vecka kommer symaskinen att få spela en mer framträdande roll. Har planer på att sy diverse julfigurer, bl.a. änglar. På Ullcentrum hittade jag dessa smånystan med lingarn. Perfekt änglahår!

För något år sedan (!) fick jag en del rest-pärlgarn av min svärmor. "Tryckte" bara ner dem i en låda här hemma och glömde nästan bort dem. Härom dagen tänkte jag att nu måste jag ordna dem på ett bättre sätt, så att jag ser vad jag har. Och det var ju inte svårt - tog bara en byxgalge och hängde upp garnet på den. Praktiskt - och lite av en väggprydnad också.

Nu stundar allhelgonahelgen. Kanske du har en grav att gå till, för att tända ljus? Eller så kan du tända ljus hemma och känna värmen och titta på lågan som skingrar mörkret.
Vi brukar åka över till Öland och besöka min svärfars grav. Min pappas grav finns i Norrland, så den besöker jag vid andra tillfällen.
De som gått före oss finns i våra hjärtan och det är fint!

Ha det gott!
Maria


3 kommentarer:

 1. Visst är det roligt med utfärder. Gillar Karlskrona mycket. Vi brukar åka dit ibland när vi är i stugan. vad fiffigt du gjort med garnerna. Det blev ju ett härligt blickfång på väggen.
  Ha en fin helg !
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. OOhhhh ja änglar är så fina- det måste du göra o sälja. Är alltid åtgång på olika slags änglar.

  Vilka fina kort, o fler lär du producera med din nya inköp. Jag gör lite julkort åxå- är så kul o kombinera fram olika alternativ.

  Ha en skön avkopplande helg med massa tända ljus.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Små utflykter är alltid roliga och ännu roligare är det att komma hem med en massa nya roliga saker..
  Mycket fint pysslande du gör. Jag gillar din broderade vepa .

  Kram Maidi

  SvaraRadera

b