fredag 12 augusti 2011

Skaparlust - scrapparlust

Hade en ledig dag härom dagen och fick lite skaparlust som uttryckte sig i scrapparlust. Det nalkas konfirmation och födelsedag, så jag gjorde två kort:

Detta är ett kombinerat födelsedags-och konfirmationskort....


....och detta är ett "rent" konfirmationskort.

När vi öppnade butiken inne i Kalmar fick vi var sin fin, altrad burk av Eva. Då innehöll den en blomma - "Hjärtan på tråd". Min blomma bor nu i en ampel, så burken blev tom. Vad passar bättre att ha i den än virknålar och strumpstickor?

Det är ju en glad, stickande filur på burken!


Mina långa stickor har stått i en tom Pringlesburk ett bra tag. Fick inspiration att altra den (äntligen!) och det ser ju mycket roligare ut så här!


Ett passande stämpelmotiv (Skogstokiga) pryder burken.


När jag ändå höll på, altrade jag min pennburk också. Och precis nu kom jag på att jag har en stämpel med en kille som sitter på en penna. Får nog fixa dit den bilden någon gång framöver.

I botten på burkarna lade jag en bit skumgummi. Då blir det inte så "skramligt".

Jag funderade på om jag skulle virka ett pennfodal. Och nu har jag gjort ett enkelt sådant. Läste någonstans att det är "inne" med tofsar i höst. Så då fick det bli en tofs i botten av fodralet. Garn: Cotton Light och Muskat från Drops.

I kväll ska jag faktiskt njuta vid tv:n. SVT 1 visar filmen "Mitt Afrika" med Meryl Streep och Robert Redford. Jag har sett den, för många år sedan, men den är så fin så jag ser den gärna igen.

Ha det gott!
Maria


12 kommentarer:

 1. Så fina burkar att ha stickor och virknålar i.

  MVH. Maud

  SvaraRadera
 2. Jag förundras över din kreativitet :)

  SvaraRadera
 3. Hej M! Ja de blev ju jättebra burkarna! Sådana har man ju alltid användning för!!

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt att du gjorde fler burkar att ha grejer i, dom blev jättefian och visst är det lite kul?
  Nu har jag hittat en frän mössa i en tidning..stickad i Drops garn så nu kommer jag snart in till dig och vill försöka mig på en sådan(när jag nu ska hinna stcka...?)
  kram Eva

  SvaraRadera
 5. Du har gjort fin fina grejer ...........

  Gillade burkarna jättemycket .........
  Tittar in någon dag .......

  Krammmmmmm

  //anneli

  SvaraRadera
 6. Hittar jag inget tyg till min vägg ska jag nog köpa sådana chips och göra sådana vackra burkar i stället.

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga burkar! De blir man verkligen glad av :)

  SvaraRadera
 8. åh, vilka fina kort du gjort! Och jättefina burkar! Ja, man får alltid inspiration av dej!
  Kram! A-K

  SvaraRadera
 9. Så fina och praktiska burkar du har gjort. Stämpeln med stickningen är ju hur bra som helst. Pennfodralet var också jättefint. Du hinner så mycket. Jag såg också Mitt Afrika. Fantastisk film ! Skulle gärna vilja besöka Karen Blixens museum i Danmark någon gång. Hemma igen och NU kan jag kommentera och mejla också. Funkar inte i stugan. Ses snart !! Kram Eva

  SvaraRadera
 10. så jättefina burkar!!! Jag har oxå använt chipsburkar som jag ha klätt med dekoupage...blir ju ´så häftigt. Konfirmationskortena va fina.

  SvaraRadera
 11. Tack för ett trevligt besök i er mysiga affär! Maken gillade helt klart det där med bord och stolar där trötta mansben kan få vila. En toppenidé som fler "typiskt kvinnliga" butiker skulle tagit efter. Fall för Jämo? Hade klart varit roligare om vi lyckats få männen med på att handarbeta. Det är ju tyvärr inte så många män som funnit glädjen i det. Kanske kommer.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Flotte kort, og så fine pinne-boksene ble:)

  SvaraRadera

b