tisdag 25 oktober 2011

Lottdragning och garnmässa

Tack så mycket för alla fina kommentarer, alla kreativa vänner! Och så många som ville vara med på min utlottning!

Titta, så många lappar det blev i korgen. Nu har dragningen genomförts och vinnarna är:

Carina Engdahl, Inga 2010 och Carola. Maila era adresser till mig, droppen@telia.com, så kommer vinsterna snart. Grattis!

Nu har jag varit på garnmässa i Örebro slott. Förutom tågstrul både på vägen dit och hem, så var det inspirerande och trevligt att vara med på detta evenemang.

Jag tog inte just några kort inne på mässan - tänkte att leverantörerna kanske inte gillade det. Men här var det ett julhörn som var lite mysigt. Snart får jag hem ett mönsterhäfte med jultema, till de små Candy-nystanen. Då kan man virka ett pepparkakshus, tomtar, granar, en ren och en snögubbe. Mysigt!  Jag beställde också en hel del annat som kommer till min butik framöver. Gjorde några trevliga nya bekantskaper!

I söndags var det så fint väder i Örebro. Jag gick en lång promenad i stan. Slottet är ju pampigt, det ligger mitt i stan, mitt i Svartån....

 .... och på den ena "stranden" har man gjort en tidsaxel - alltifrån när den första Bernadotten blev kronprins och fram till 2010. Hur fränt som helst! Man fick en hel historielektion där.

Det är något speciellt med miljöer vid vatten. Man får en känsla av något "levande" och friskt. Spegelblanka vattenytor tilltalar mig.

I går kväll var det temakväll här i butiken. Vi virkade amigurumis med höstanknytning - äpplen, päron, svampar, pumpor, häxor....

.... och någon liten igelkott här och där, tillsammans med juläpplen. Kul!

I kväll är det stickcafé. Trivsamt och mysigt i höstkvällen.
Men nu skiner solen så att man blir glad. Hoppas att den lyser på dig också.

Ha det gott!
Maria

8 kommentarer:

 1. Grattis till de glada vinnarna av garnpaketen!

  Så fina höstbilder från Örebro som är "vår" stad! Här finns lite flera bilder från centrala Örebro, men vid andra årstider: http://tigerstassemarker.blogspot.com/2011/09/stor-kanin-till-salu.html

  http://tigerstassemarker.blogspot.com/2010/05/frukttrad-maskrosor-och-annat-vackert.html

  Förutom tidsaxeln finns det även ett "solsystem" i miniatyr i Örebro. Solsystemet sträcker sig från Olof Palmes torg på söder till Svampen på norr, med de olika planeterna på skalenligt avstånd från varandra.

  Hösthälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder! Slottet ser ut precis som brandstationen i Gävle! Måste vara samma arkitekt. Jag vill inte tänka på jul ännu. Men det går ju så fort nu!

  SvaraRadera
 3. grattis till vinnarna. ´Jag har gått där brevid slottet..svartån heter visst ån.

  SvaraRadera
 4. Thank you again here. I'm very happy :)

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till vinnarna! :)

  SvaraRadera
 6. Attans vann jag inte denna gång heller , men grattis ni som vann.....................

  Vad flitiga ni var på pysselkvällen mycket fint ser jag ..........

  Kramar
  //anneli

  SvaraRadera
 7. Grattis till vinnarna och tack för en trevlig utlottning :)
  Annika

  SvaraRadera
 8. Hej Maria

  Tack för det fina garnet, (Big Fabel), som jag vann och även för de fina stickmarkörerna. Jag har tänkt på om jag skall använda garnet till att virka en sjal.

  Hälsar Carina
  carina.engdahl@bredband.net

  SvaraRadera

b