fredag 18 februari 2011

Cirkelvästen är färdig

Igår kväll blockade jag cirkelvästen.

Jag är riktigt nöjd med resultatet.

Och nu är jag mannekäng, vad tycks?

Den är snyggast på baksidan. (Fast detta är min framsida, för det är så svårt att fota sig själv på ryggen...)

Jag är snart klar med det första framstycket på koftan i "Ice". Men jag kunde inte låta bli att börja på en annan liten grej. Blev inspirerad av Gunilla (nebogullans.blogspot.com)som hade börjat att sticka strumpor på en lång rundsticka.

Så här kommer de att bli. Metoden är jättesmart. Kolla in www.garnstudio.com - klicka på tips och hjälp/instruktionsvideo/stickvideo och välj "Magic loop" så får ni se!

Igår fick jag den nya Tildaboken. Underbar!

Den innehåller så mycket fint. Bl.a. gosiga strumptofflor....

....fina necessärer....

....och skålar i tyg.

Dessutom hittade jag denna trevliga tidning i postlådan. De här väskorna är så snygga, tycker jag.

Det fanns också en annons om symässan i Malmö, som arrangeras i slutet av mars. Vi är några i mitt stickcafé som har pratat om att åka dit på lördagen. Det blir inspirerande! Är det någon mer som ska åka dit?

Nu visar det sig att Sandra, min blivande kompanjon, har bytt bloggadress. Här är den aktuella: blogg.pysselgalen.se. Hon har en hemsida också: www.pysselgalen.se. Idag är hon här och packar upp ännu mer fina saker.

På tal om ordet "kompanjon", så härstammar det från latinets "Cum panis" som betyder "Den man delar bröd med"."Kumpan" och "kompis" har också samma ursprung. Det är intressant att få veta lite sådant, tycker jag. Och i det här fallet ger det orden en djup innebörd.

Så nu önskar jag er, mina KOMPISAR, en skön och god fredagafton/kväll!

Ha det gott!
Maria

14 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen cirkelvästen! Jättefin!

  SvaraRadera
 2. Den blev fin din väst. Undrade först när jag såg bilderna innan jag läste texten om baksidan. Men det var en luring bara.
  Väldigt vad många festivaler det är, man kan ju ha fullt upp att åka runt o kolla bara. Den helgen är vår sista innan Aruba så då packar vi och åker till Stockholm.
  Ha en trevlig fredagskväll du också, kompis. :)

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härlig cirekelvästen blev! Nu blev jag riktigt sugen på att göra en sån jag också.

  SvaraRadera
 4. Ohh vilken härlig cirkelväst!!Var har du hittat mönstret för den där vill JAG göra,har en annan sorts cirleväst på gång men den är inte rooooolig så den är det allra segaste jag har just nu..men dwetta verkar går rätt fortlr ? Önskar dej oxå en härlig helg!Kram kram =)

  SvaraRadera
 5. Hej på dej!

  Just nu går ögonen i kors på mig. Så jag ska fatta mig kort. Ville bara in och önska dig en mysig fredag så skriver jag mer då jag har sovit en stund. Kram Ingela.

  Ville bara tala om hur klok jag tycker att du är...

  SvaraRadera
 6. Det var ju smart att vända på den när du fotar :-) Baksidan är verkligen snyggast på västen! Kul effekt det blir. Ha en fin helg nu!

  SvaraRadera
 7. Visst var det smidigt med att sticka strumpor på rundsticka....bara jag som hade lite kort. Va fin västen blev och baksidan. En ny Tilda bok !! det har jag missat älskar alla Tnes böcker Hoppas du me får en bra helg/Kram

  SvaraRadera
 8. Västen blev riktigt bra! :) Och symässa låter intressant, det måste jag kolla upp!

  SvaraRadera
 9. Men vilken fin väst du gjort och vilket roligt mönster. Jag har läst in mig här hos dig nu och ser att du har fullt upp..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 10. Västen är verkligen häftig i modellen, tänk att komma på nåt sånt. Snygg är den också!
  Jag ska absolut på symässan i Malmö. Har inte bestämt vilken dag (åker dit med svägerskorna) men ska försöka lobba för lördagen. Hade verkligen varit kul att kunna få träffa några bloggare. Vi får höras av om det när det närmar sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. God morgon! Tycker själv att det är intressant att veta ords ursprung, det berikar.

  SvaraRadera
 12. God, vad snygg cirkelväst! :)

  SvaraRadera
 13. Vad häftig västen blev! :)

  SvaraRadera

b