tisdag 22 februari 2011

Nu är boken här!

Nu har jag fått hem några exemplar av boken med stickade och virkade dockkläder. Jag har 10 st till försäljning.

Den är tyvärr inte så billig - 310 kr - men den innehåller ju mycket fint.

På tal om böcker, så har jag precis läst ut den elfte boken om Mma Ramotswe och de andra i "Damernas detektivbyrå". Må gott-läsning!

Samma författare, Alexander McCall Smith, har skrivit en del annat också. Bl.a. en serie böcker med överrubriken "Livet på Scotland Street 44". Också sköna böcker att läsa. Nu är det ju snart bokrea. Brukar inte "hänga på låset" men ska väl ta en tur till en bokhandel endera dagen.

Besöket på IKEA i lördags avlöpte väl. Jag hittade tyget som jag behövde till ett draperi i butiken - likadant som ett draperi som jag redan har. Det blir enhetligt och snyggt. Dessutom var fikat gott!

Efter några sömmar i symaskinen....

....sitter det nu på plats och skärmar av köksdelen från Sandras butiksdel.

Min "hemmastickning" fortskrider så smått. Det är så smart att sticka strumpor på en lång rundsticka! Och så händer det ju lite när man stickar med "Delight".

I helgen "slaktade" jag några gamla småbarnssnoddar m.m. och fick plötsligt ett gäng fina "pyntgrejer" till mitt kortmakeri. Återbruk - yes!

Igår snöade det. Idag snöar det. Det blir ljust och fint. Tids nog kommer våren....

Ha en fin dag!
Maria

6 kommentarer:

 1. tummen upp för återvinning :)Ofta är handarbetsböcker inte så billiga , men de har ofta mycket att bjuda på så det kan vara värt det ändå/Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, tids nog kommer våren :-D

  SvaraRadera
 3. Så smart og gjenbruke alle de små pyntetingene:) De blir jo perfekte på dine kort. Fint forheng i butikken også.

  SvaraRadera
 4. Det blev ju himla bra med draperiet där !!!Ett nytt rum(kök) där bakom. Tack för tips på böcker...ska kolla i Bokbussen nästa gång. På tal om böcker, såg att det var ett par stickböcker på rean. Bäst att ta sig en titt då.
  Pynt kan man inte få för många.det finns sådant överallt bara man har ögonen med sig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Så mysigt ni har i er butik! Det blev jättebra med draperiet! Önskar att det var lite närmre så man kunde sticka in näsan en dag!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Så fint det blev med nya draperiet. Tur ni är så händiga och pyssliga.
  Här har det just slutat snöa och det är klarblå himmel och fint vitt ute. Kylan har trängt bort lite så det är säkert skönt ute nu. Men jag vågar inte ut ensam ännu, det får nog vänta en vecka till.
  Ha det bra

  SvaraRadera

b