måndag 4 juli 2011

Interiör från butiken

Nu kan jag visa några bilder från butiken.

Så här ser det ut när man kommer till vår ingång. Till höger ser man det "berömda" skyltfönstret.


Det  är nämligen så att det inte fanns något skyltfönster i vår butik, eftersom lokalerna har byggts om. Men en byggfirma hade kontaktats för att fixa detta. De hade haft över en månad på sig att utföra jobbet. De kom i onsdags morse och började göra hål i väggen. Tre man jobbade - och hade inte kommit igenom väggen under onsdagen. De fortsatte på torsdagen och fixade då hålet. Vi fick besked om att fönstret skulle komma kl. 15. Vi började köra flyttlass och lasta in grejor. Klockan blev 16 och ingen fönsterkille syntes till. Men ca kl. 17 kom han  - och gjorde sitt jobb medan vi ställde i ordning, städade efter byggare och packade upp. Vi höll på till kl. 23.30, då "slutade jag fungera". Återvände kl. 7 nästa morgon - öppningsdagen. Vi blev klara precis till kl. 10 och kunde öppna dörren till "premiären". Det ska göras i ordning kring fönstret ( när det blir vet vi inte), så småningom blir det snyggt även där. Det ska väl alltid finnas med något spänningsmoment.....

Nåväl, här "bor" vi nu och det känns jättebra. Välkommen in!

Dottern och mannen byggde kassadisk på torsdagkvällen. På den fattas bara en vit frontskiva. Den sätts dit vilken dag som helst.

Vårt "pysselbord" fick naturligtvis följa med. Det blir en samlingspunkt i butiken.

Nu är min spetssjal färdig. Igår kväll lade jag den under fuktiga dukar och i morgon får den följa med till butiken.

Mönstret är jättefint. Hittade det på "nätet" och ska snart dela med mig av det. Men nu är jag så trött, så det får nog bli sängen nästa.

God natt!
Maria

9 kommentarer:

 1. Vad roligt! Jag måste komma o hälsa på :-)

  SvaraRadera
 2. Hej

  Ni har fått det jättemysigt i butiken , det är verkligen en toppen lokal........

  Kan förstå att du nog är rätt så trött efter flytt och allt......

  Sjalen är super, kommer in någon dag och kollar den .........

  kramar
  //anneli

  SvaraRadera
 3. Sååå vacker sjal !!Du är så duktig och förstår inte hur du hinner allt. Jag håller fortfarande på och pratar med min brudklänning. Har kommit till midjan.Det är märkligt att en sådan liten klänning tar sådan tid när en stor sjal går på ett kick. Er butik är hur mysig som helst. Nu längtar man efter att få sitta där med ett gäng glada tjejer.Boka in första lördagen i juli nästa år för stickträff hos Karin Öberg. Det var väldans trevligt. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen jättemysigt ut i butiken! Det har ni gjort bra! :)

  SvaraRadera
 5. Trodde att jag skulle sakna SmedbyDroppen men det är ju ännu mysigare i KalmarDroppen!
  Vilket underbart mönster det är på sjalen! Jättefin!
  Jag ser också fram emot att sitta vid ert bord!
  Kram A-K

  SvaraRadera
 6. Tråkigt att ni skulle få så stökigt vid inflytten, men det är ju skönt att det är ett fönster där nu och inte ska göras om nån vecka eller så.
  Fint har ni fått och vilket jobb ni lagt ner.
  Ha det så gott nu

  SvaraRadera
 7. Va skönt att ni kommit så långt.Det tar alltid tid innan man fått allt på plats. Lokalen ser ljus o fin ut. Jättesnygg sjal du gjort.

  SvaraRadera
 8. jättefin sjal :) jag funderar på att virka en stor sjal med ananasmönster jag hittade i en gammal bok jag har, men när det blir, vet jag inte. skrev in det i mitt "pyssel-block" med idéer iaf :)

  tråkigt med krånglet med fönstret, men hoppas det kommer gå bättre framöver!

  SvaraRadera
 9. Nejmen Maria, så kul att ni har kommit så långt med flytten och inbjudande ser det ut! Sjalen är jättefin och det måste kännas kul att mannen och dottern också har varit med på ett hörn och inte det lilla! Nu önskar jag er bara lycka till med affärerna!!!

  Kram Ingela

  SvaraRadera

b