lördag 9 juli 2011

Mönster till spetssjalen

Jag hade ju lovat att dela med mig av mönstret till spetssjalen. Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag hittade det ( på webben) men jag tror att det är ok att sprida det vidare. Här kommer det:

Använd rundsticka 4 eller en storlek som passar till ditt garn.

OBS!  "Upprepa * - * varvet ut" gäller INTE första gången man stickar varv 9, 11, 13 och 15, utan först när sjalen blivit bredare.

Lägg upp 5 maskor.

V 1:  2 r, omsl, 1 r, omsl, 2 r.
V 2 och alla jämna varv: Aviga m om du vill ha en slätstickad sjal. Räta m om du vill ha en "knöligare" rätstickad sjal.
V3:  3 r, omsl, 1 r, omsl, 3 r.
V 5:  4 r, omsl, 1 r, omsl, 4 r.
V 7:  5 r, omsl, 1 r, omsl, 5 r.
V 9:  1 r *omsl, 1 r, omsl, öhpt, 5 r, 2 r tills * Upprepa * - * varvet ut och avsluta med omsl, 1 r, omsl, 1 r.
V 11:  2 r *omsl, 1 r, omsl, 1 r, öhpt, 3 r, 2 r tills, 1 r * Upprepa * - * varvet ut och avsluta med omsl, 1 r, omsl, 2 r.
V 13:  3 r *omsl, 1 r, omsl, 2 r, öhpt, 1 r, 2 r tills, 2 r * Upprepa * - * varvet ut och avsluta med omsl, 1 r, omsl, 3 r.
V 15:  4 r *omsl, 1 r, omsl, 3 r, dubbel öhpt, 3 r * Upprepa * - * varvet ut och avsluta med omsl, 1 r, omsl, 4 r.
V 17:  1 r, öka 1m, räta maskor tills det återstår 1 m, öka 1 m, 1 r.

Upprepa varv 9 - 17 tills sjalen är så stor som du vill ha den. Maska av och fäst trådar. Om man vill kan man kanta sjalen med 1 varv virkade fastmaskor.

Jag fortsätter att sticka på min väst, är färdig med bakstycket och har inte så mycket kvar på det första framstycket ( det rullar ihop sig just nu).


Nu har det hänt något i butiken - igår fick vi vår kortterminal! Det blir en spännande bekantskap. Men vi ska nog komma överens så småningom.

Sandra och jag fick var sin "Hjärtan på tråd" av Eva. (Tack, än en gång!) De var planterade i jättesöta, dekorerade burkar. Men nu har min blomma fått flytta hem till vårt hus. Jag hade nämligen en likadan som var döende, så detta härliga exemplar fick ta den gamlas plats i köket. Det blev så fint!
Idag är det fint och varmt väder i Kalmar. När jag har stängt butiken blir det en strand på Öland. Plask på er och njut av helgen!

Maria

7 kommentarer:

 1. Hej

  Nu skall jag testa mönstret , får se om jag reder ut det .....tack för att du lade ut det .........

  Ha det skönt vid stranden

  kramar från
  //anneli

  SvaraRadera
 2. Vilken ljuvlig sjal !! Hjärtan på rad är söta krukväxter. Min väninna hade köpt sådana till alla borden på bröllopet. Det var fint. Nu har jag också en ny som ska få ersätta min skrangliga. Ha det skönt på stranden. Vi drar till Vår strand.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Tack för mönstret.
  Hoppas vädret håller i sig så ni kan bada idag. Här är det också sol, men jag håller mig nog i skuggan idag och snörvlar lite.

  SvaraRadera
 4. Sjalen är så vacker, tack för att du delar med dig! Ha det riktigt gott i värmen ♥

  SvaraRadera
 5. Sjalen är ljuvlig!
  Skit också att jag inte kan sticka...
  Jag tar mitt morgonplask på Kindbergsudde...så gutt!
  kramis

  SvaraRadera
 6. Hej Maria!
  Jag är inte alls flitig med vare sig bloggskrivande eller bloggläsande nu. Tiden fylls så fort med allt som ska göras. Men en del stickat, virkat och sytt blir det ändå :-)
  På onsdag åker vi till mamma och pappa och då passerar jag Kalmar, så mamma, jag och lilltjejen tänker titta in hos dig strax efter 13 på onsdag. Ska bli så roligt att få se din affär :-)
  Ha det gott! Kram!
  /Fijaffa

  SvaraRadera

b