fredag 30 september 2011

Pippi och bulle

Nu är äntligen den stora pippitröjan färdig! Den passar till någon som är 4 - 5 år. Tänk, att det här mönstret har blivit så populärt igen.

Här blir det något virkat. Det ska bli en liten babytröja, minsta storleken. Ska bara montera, så är den klar.

På strumpstickorna sitter det något nytt - till ett väldigt speciellt projekt, som jag ska berätta om senare.

På tisdag, den 4/10, är det Kanelbullens dag. Varför inte virka en eller flera bullar? Det är lätt och går fort.
Använd ett tjockt garn (eller dubbelt av ett tunnare) och virka luftmaskor till en ca 45 cm lång "sträng". Virka sedan fasta maskor med början i den andra luftmaskan från nålen. Gör ytterligare något/några varv (detta blir höjden på bullen).
Byt till en mörkare färg och virka ett varv smygmaskor (=kanelen).
Snurra ihop bullen och sy ihop. Sy även lite tvärs igenom för att hålla ihop snurran. Vill man ha "pärlsocker" passar det bra att göra det med franska knutar.
Lycka till!

Nu är det skördefest på Öland under några dagar. Ska väl ta en tur över bron i morgon. Det brukar finnas mycket fint/gott/intressant att titta på och uppleva. Hoppas att min snuva har minskat lite innan dess.

Trevlig helg!
Maria

2 kommentarer:

 1. Åh vad mycket fint du gör Pippi tröjan håller fortfarande måttet , man kanske skulle ha en .......har du sett alla barbie kläder kakor bullar som Ann-Kristin och döttrarna gjortt kolla på min blogg för ett par dar sen .....

  Njut i sommarvärmen
  Kramar från Drag

  //anneli

  SvaraRadera
 2. JA alla har fått noja på pippi!!hehe jag med, =) Mm Jag skickade några kanelbullar till systerdottern som just har födelseedag imorrn, kul för henne att det blir lite extra på hennes födelsedag!kram kram =)

  SvaraRadera

b