lördag 15 september 2012

Loppis

Idag har jag varit på loppis - som säljare. Har rensat bland prylar, kläder, böcker och pysselmaterial.

 Det kom väl inte så jättemycket folk - det är snart slut på "sommarloppis"-säsongen, men jag är ändå nöjd med försäljningen. Lådorna var lättare när jag åkte hem!

Igår tog jag en sväng till Pressbyrån för att köpa en korsstygnstidning. Men det fanns ingen som jag inte redan har. Då fick denna tidning följa med hem i stället.

Det var en trevlig bekantskap, den innehåller lite av varje. T.ex beskrivning på ett lavendeläpple (man lägger alltså lite lavendel i fyllningen).....

.... och en stickad kaninfamilj. Och mycket annat roligt.

Dessutom följde det med en liten stickbilaga med beskrivningar....

.... samt ett par käcka 10 mm stickor i plast.

Och här ser man lite av vad nästa nummer kommer att innehålla. Gissa om jag ska spana efter det!

Nu har Ullcentrums butik i Kalmar börjat ta hem lite av Drops garnsortiment. Och mönstertidningarna finns förstås också där. Jag försäkrade mig om de nya, med höst/vinterkollektionen. Jag behöver en ny ylletröja. Den som jag stickade för en massa år sedan har gjort sitt.

Jag tyckte om den här, stickad i Lima (Karisma går också bra). Klassisk och användbar. Det är faktiskt inte lätt att hitta mönster på tröjor i deras sortiment, det finns mest koftor. Nåja, jag ska fundera lite på saken.

Nu lagar mannen middag - höstgryta. Det ska bli härligt att få gå till dukat bord!

Ha en fortsatt fin helg!
Maria

4 kommentarer:

 1. Jag har också tittat på den där tröjan. Den är verkligen snygg!

  SvaraRadera
 2. Kul att stå på loppis, fast det var länge sedan nu. Jag skulle verkligen behöva. Du gav mig en kick i ditt förra inlägg...gissa vad som finns på mina stickor nu ??
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt med alla tidningar som finns nu.. Det är så mycket roliga saker att göra och man blir ju så inspirerad..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Ja loppis är kul, där kan man fynda ett som annat.Jag borde själv plocka ihop o föra till loppis..vi har loppis inomhus året om här..¨så himla bra!..va roliga tidningar du har hittat.

  SvaraRadera

b