torsdag 13 september 2012

Stickar igen

Jag har inte stickat en enda maska sedan jag stängde min garnbutik i slutet av maj! Men nu har jag tagit tag i stickorna igen.

Inget stort projekt. Det ska bli en "lommetoffla".......

.... och här är de två tofflorna innan jag har sytt ihop dem.

Sedan lägger man dem bara dubbelt och syr ihop kängst upp (blir bandet över foten) och i båda sidorna (där det är resårstickat). Lätt!

Jag har ganska mycket restgarn, bl.a. alpaca, så nu har jag börjat med ytterligare ett par. Använder dubbel tråd, så blir tofflorna lite tjockare och stadigare.

Min svåger fyllde år igår, så jag gjorde ett kort som jag skickade med posten. Papper och grattistag: Pion Design.

Och så har två väninnor haft födelsedag nyligen. Jag använde en del av mina många klippbilder från Panduros Tilda-sortiment....

.... till båda korten. Papper: diverse samt Tilda.

Jag har varit dunderförkyld den senaste veckan och inte orkat någonting (därav min "tystnad" på bloggen). Men nu börjar livsandarna vakna igen. Idag fixade jag lite ordning på de band som jag har på rulle. De har legat i en låda och då glömmer jag så lätt bort att de finns. Men nu syns de!

Igår besökte jag Linda-Marie i Baronens hobbybutik i Kalmar och utökade mitt pappersförråd. Dessa kommer från Magnolia......

....de här kommer från Bildmålarnas sortiment..


..... och det här är Inkido. Jag har haft lite brist på blå papper, så därför fick det bli några sådana.

När jag skulle betala föll min blick på detta häfte. Det är ju inte vår nu, men jag kunde inte motstå det, så det fick också följa med hem. Jag älskar Tilda!

Linda-Marie har också en hel del fina tyger i butiken! Både som metervara och tillskurna lapptäcksbitar. En annan gång blir det sådant som stoppas i påsen!


Ha en skön afton!
Maria

2 kommentarer:

 1. Åhhh vad roligt att höra från dig , älskar dina kort som du vet ......helst dessa med tilda motiv , visst är det roligt med lite nya papper .......

  kramar från mig
  //anneli

  SvaraRadera
 2. Oj vad roligt att du stickar lommetofflor. Nu måste jag också plocka fram lite restgarner och göra som du. Förra julaftonen fick alla våra gäster var sitt par ( 8 par ). Det blev jättelyckat.
  Kram till dig från Eva

  SvaraRadera

b