onsdag 29 december 2010

Hemma igen

Hej alla glada vänner! Nu är jag hemma igen efter att ha tillbringat julhelgen i Norrland. Det är alltid roligt att få umgås med släkt och vänner.

Julaftonen tillbringade vi hos min yngre bror med familj. Så här fin vy ser man när man tittar ut genom köksfönstret. Mysigt!

Vi lekte "Julklappsleken". Var och en bidrog med en liten och en "stor" julklapp. Så togs tärningen fram. Om man slog en sexa fick man ta ett paket från högen på bordet. Om man slog en etta fick man lämna ifrån sig ett paket ett steg åt vänster.

Vi "körde" på tid, ca 10 minuter. Sedan fick man öppna de paket man hade. Så började den andra omgången - lika lång som den första. Om man nu slog en sexa, fick man ta ett paket från någon. Och om man fick en etta fick man lämna ifrån sig en sak ett steg åt vänster. Denna omgång blev mycket mer intensiv än den första - vissa saker var mer eftertraktade än andra! När omgången var slut, fick man behålla de saker man hade hos sig.
Det var en rolig lek. Men vi hade förstås en "riktig" julklappsutdelning också.

Det var en lugn och skön julhelg. Här har vi en som njuter i fulla drag - Murre. Han har intagit favoritplatsen på soffkanten.

Vi kom hem igår afton. Då tog vi in granen som fått vänta i garaget. Nu är den klädd och fin och sprider stämning i "stugan".
Eftersom vi inte var hemma under julhelgen, får vi en julafton till! Tillsammans med svärmor och svåger. Vissa har tur!

Ha det gott!
Maria

9 kommentarer:

 1. Vi kör nån liknade variant av julklappsspelet också. Insatset är julklapp för ca 50 kr och det är nästan höjdpunkten på hela dagen när vi sätter oss och spelar.

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem! Hoppas du haft en fin jul... :)

  SvaraRadera
 3. I år var första gången på länge som vi inte spelade ngt spel. Mest för jag var så "ontig".

  SvaraRadera
 4. Vilken idyll! Ljuvlig vinterbild du visade upp. Vi hade också en liten julklappslek, men vi slog tio gånger var, och den som fick flest poäng fick julklapp nr1, osv. Jag vann! ;-) Kram

  SvaraRadera
 5. Det låter som att ni har haft en mysig jul :)

  SvaraRadera
 6. Det høres ut som du har hatt det koselig hos din bror med familie:) Den pakkeleken var morsom.

  SvaraRadera
 7. Två dagar kvar av 2010 !! Man kan inte låta bli att summera i sina tankar. Hoppas att 2011 blir ett bra år. Jag ser fram emot roliga temakvällar hos dig, Just nu är mitt tema baby som du vet. 2 1/2 mössa är klara. Måste hinna sonens med så jag kan skicka alla på en gång. Ha det fint årets sista dagar och GOTT NYTT ÅR 2011 !! Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Vad det ser mysigt ut. Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR.

  SvaraRadera

b