onsdag 22 december 2010

Knäck - men inte knäckt

Jo, det blev faktiskt knäck igår kväll. Och det var inte så tröttande som jag hade befarat. Förra kvällen när jag bakade anisbröd var jag så trött när jag var klar! Men sådant tar ju längre tid.

 Jag använder en liten Tupperwarekanna när jag häller smeten i formarna, det funkar jättebra.

Insidan är så glatt, så smeten fastnar inte i den - toppen!

Nu har vi ett trevligt godislager. Det räcker nog länge, eftersom vi åker bort över julhelgen.

Igår började jag sticka en julklapp. Nej, jag är inte heltokig (bara lite....), för denna klapp ska inte överlämnas förrän på nyårsafton, då vi har vår "andra julafton" här hemma. Så jag hinner nog bli färdig - den får följa med till Skellefteå, där blir det säkert flera varv stickade.

Jag har beundrat Evas (Evas Pysselsida) tårtbitar och kollade igenom mina scrapböcker för att se om jag hade någon mall där. Men det fanns ingen. Då googlade jag och "ramlade in" på en trevlig sida: http://skrotboken.blogspot.com/. Där finns det diverse mallar och annat trevligt. Kul!

Ytterligare en ljuspåse. Den ska jag överlämna idag.

Idag är det en kall (22 minusgrader i morse!) och solig dag. Det  är så underbart när solen är med. Snön gnistrar i ljuset och det knarrar ordentligt under skorna när man går.
Lycka till med alla förberedelser inför julen. Glöm inte att ta en liten paus någon gång - lyssna på en fin sång, bläddra i en trevlig bok eller slut ögonen några minuter. Då anar du nog lite julefrid.

Ha det gott!
Maria

6 kommentarer:

 1. Så fina dina knäck blev.
  Önskar dig en skön och lugn julhelg!

  SvaraRadera
 2. Riktigt kallt ja, Var ute på promenad, brrr...
  ;)

  SvaraRadera
 3. Ser ut som ett lyckat knäckbak! Vad ska julklappen bli, månne?

  SvaraRadera
 4. Hej på dej!

  Hemma och trött men ville in och önska dig och de dina en fin julhelg!

  Knäck mmmm vad gott... nu är det strax dags att smörja kråset. Vad hemskt det låter men man får försvara sig med att det är ju ett tillfälle utöver det vanliga.

  Nu tänker jag lura en stund en pärs med veterinärbesöket och en del stök lär det väl bli ikväll med. Kram och en redigt god jul önskar Ingela

  SvaraRadera
 5. Vad gott det ser ut, länge sedan jag åt sånt. Här är -28 grader (Värmland), bilen hostade flera gånger innan den startade. Nu börjar det snöa lite också, och 3 rådjur sprang ute vid vägen.

  SvaraRadera
 6. gott med knäck :D men jag ska nog inte göra någon i år.

  hoppas den stickade julklappen blir bra o att du hinner klart till nyår :)

  SvaraRadera

b