tisdag 14 december 2010

Vi bakar stora, vi bakar små.....

.... pepparkakor. Men inga med socker på.

 Köksbordet fylldes med deg, pepparkarsformar och andra hjälpmedel.

 Här är några av mina - stora - figurer....

 .... och här är några av dotterns - små. "Same procedure as every year, James".

 Vi har några "ovanliga" formar - här är de stora. Jag sade till dottern att jag vill ha några ytterligare till nästa år. Såg en annons i någon tidning.....

 Jag har fortsatt med mitt julkorts-makeri, det är så roligt så jag vill nästan inte sluta.

Man kan inte påstå att jag lider brist på papper, figurer eller stämplar. Och det är ju bra. Ändå blir man sugen på en del nytt.....

Den här klippbilden är ny, från årets Tildasortiment. Jag älskar de bilderna!

 Mysiga snögubbar. När dottern var mindre, var vi ofta ute i snön och gjorde gubbar, hästar, hundar m.m. när det var kramsnö. Det var kul!

Jag hittade ett färdigt korsstygnsbroderi som hade legat gömt sedan förra året. Det är klart att det måste få komma med på ett kort.

 
 Jag har gjort några enkla armband av en del pärlor som jag hade liggande. Pärlorna på det vänstra armbandet kommer från ett "slaktat" halsband som jag fick av mamma för några år sedan.

 De här pärlorna fanns i en fyndlåda från Panduro.

 Härom dagen fick jag en beställning på ett grattiskort till en 50-åring. Jag känner inte personen ifråga, men fick veta lite om hans intressen. Så jag gjorde detta kort. Det var kul att få ett sådant uppdrag!

Min stickning går framåt så sakteliga. (Julkorten har prioriterats) Snart är jag färdig med den ena delen. Ska väl fixa några varv vid stickcaféet ikväll.

Hoppas att ni alla har det bra och inte stressar för mycket inför julen.
Maria

6 kommentarer:

 1. Å så mycket fint och gott du gjort. Ja jag älskar Tilda också hon har gjort så mycket fint . Det är bra med trädda halsband då kan man kassera och trä om lite annorlunda så blir det som nytt igen/Kram

  SvaraRadera
 2. Vad du pysslar och står i. Själv får jag inget gjort... Men jag föll pladask för ditt pepparkaksmått i form av en kamel. En sån vill jag också ha!

  SvaraRadera
 3. Maria sååå mycket fint du gjort !! Korten....superfina.Tildamotiven har blivit bättre och bättre och du tar vara på dem snyggt. 50 kortet var också fint. det är roligt när man får sådana uppdrag. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Åh! Jag har också en kamel och en giraff! :)

  SvaraRadera
 5. Jeg vil også ha slike spesielle former! Skal jammen ta en tur å lete i butikkene:) Fine kort:)

  SvaraRadera
 6. Men så fina saker du har gjort! Underbart att se :)

  SvaraRadera

b