onsdag 17 november 2010

Bä bä, vita lamm.....

...... har du någon ull? Jo, fast detta är bomull.....

 .... och här kommer den andre herden med fåren från ängen.

 Nu har jag också börjat med Lucian från Allers´ luciatåg. Den blir stor och jag hoppas att den blir fin också. Det ska bli spännande att tova den sedan.

Så här ser figurerna ut i tidningen. Jag har inte det garnet som föreslås, men använder Drops Nepal. Det går bra att tova. Men jag ska nog inte göra alla figurerna. I första hand koncentrerar jag mig på Lucian, en tärna och en stjärngosse.                                                                                                                                    Förresten, i måndags fick jag besök av Gina (Ginas stickblogg). Hon är säljare för Marks & Kattens och var på "turné" i de här trakterna. Jätteroligt att få träffas och prata lite! (Hoppas att resan gick bra, Gina, och att du fick tag på garnet som fattades!)

I lördags kväll var vi ju på konsert och lyssnade på Lutherska Missionskyrkans kör från Göteborg. Det var en fantastisk stund! Härliga sånger i underbara ararngemang och jätteduktiga sångare och instrumentalister. När vi åkte hem var jag alldeles uppfylld inombords. Detta lever jag på länge!

Nu väntar lucian och några vise män.

Ha det gott!
Maria

9 kommentarer:

 1. Herden med sina får är så söta :)
  Spännande med Luciatåget, tar säkert lite tid att sticka men blir säkert jättefina.
  Annika

  SvaraRadera
 2. ser med spänning hur det går med din lucia ,köpte också tidningen har tänkt att prova på .... har aldrig stickat och tovat sen....alltid kul att prova nya saker

  SvaraRadera
 3. Hej Maria! Tack för tipset om klänningen, den skulle nog kunna bli riktigt bra i det garnet, en härlig sommarklänning. Tyvärr var jag lite dumsnål och köpte bara tre nystan så det räcker inte. Fast kanske jag ber sambon kila in och köpa mer, han passerar i närheten dagligen.
  Jovisst har jag många projekt på gång, tänk bara om jag kunde få något färdigt också ;-) Det skulle nog vara bättre om jag höll mig till en sak åt gången :-)

  SvaraRadera
 4. va kul, jag har också lucian på stickorna

  SvaraRadera
 5. Har också köpt tidningen. Men min tid räcker inte. Vill virka fler lussekatter. Och göra fler kort med mina nya stämplar. Ska bli spännande att se din lucia när den blir färdig.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Vad fin herden blir! Håller på med Maria till den där krubban..men det går lite trögt just nu. Är också sugen på att sticka lucian, men jag har så många projekt nu så jag hinner nog inte i år.

  SvaraRadera
 7. Hyggelig å høre at du hadde det koselig på konserten:) Så fine sauene ble - nå er du snart ferdig. Lucia blir sikkert også fin.

  SvaraRadera
 8. Tack!
  Det var roligt att se dig och din fina butik. Jag fick alla nystan till slut. Halsduken är klar.
  Kram Gina

  SvaraRadera
 9. Tjenixen på dixen! Jul lite överallt nu, härligt med sång och musik. Dottern ska sjunga solo på deras julkoncert i Stockholm, det är en måndagskväll och rent för långt iväg för att man ska kunna gå. Jag får hoppas på att svärsonen filmar.

  Kram och gokväll!

  SvaraRadera

b