måndag 29 november 2010

Julpyssel

Nu har vi firat första advent. Härligt att få tända ljusen, lyssna till de fina sångerna och börja känna att julstämningen infinner sig mer och mer. Kyrkokören sjöng så härligt i kyrkan igår, och barnkören tog i ända ifrån tårna. Sånt gör mig verkligen glad! Här har vi fått ganska mycket snö - mellan 2 och 3 dm. Har hört att det är problem på vägarna på många ställen. Ta det försiktigt om ni måste ut och köra!

 I helgen har stjärngossen fått "bada" i tvättmaskinen. Så här blev han. Stjärnorna broderade jag efteråt. I beskrivningen har han inget hår. Jag vet inte om jag ska ge honom några testar. Vad tycker ni?

Nu har jag börjat förbereda litegrann inför temakvällen nästa måndag. Den kommer att gå i julens tecken - förstås - med diverse pyssel. Det finns fortfarande platser kvar om någon vill anmäla sig.

Var rädda om er och glöm inte att släcka ljusen när ni har myst färdigt.
Önskar er en skön novemberkväll!

Maria

13 kommentarer:

 1. Hej på dej du!

  Det är mycket pyssel nu. Din stjärngosse är gullig. En smaksak om man vill att han ska ha hår. Han kan mycket väl vara utan för de behöver inte vara så mycket detaljer det tycker jag kan varadel av charmen. Så gör du som du vill det blir säkert gulligt med också!

  Ha det gott Ingela

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev som tovad!=) Har aldrig provat tovning...vet inte om jag skulle våga stoppa den i tvättmaskinen efter att ha lagt ned en massa jobb. Men du och alla andra får ju till det så bra. Hm...kanske vågar mig på så småningom jag med :)

  Den är i alla fall fin som den är! Så han måste inte alls ha något hår för att vara fin =)
  "Enkelt" är också fint!

  SvaraRadera
 3. Jag är tillbaks från den mörka djungeln, så du vet. Lämnar ett litet tassavtryck. Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Om man får tycka till så tycker jag till. Lite hår skulle jag nog velat ha.
  Vilka söta små julgrejer du gjort. Det blir nog mysigt när ni ska göra nått tillsammans nästa vecka.

  SvaraRadera
 5. Jag flikar gärna in med en åsikt...jag tycker nog att han skulle vara fin med någor litet hårstrå... du får nästan testa dig fram. i morse tog det mig tio minuter att "få fram" bilen, och sedan var det inte så lätt att komma från lilla viby ut på stora vägen...det e ingen som vill ploga vår lilla by ;-) Så det gäller att vara försiktigt, särskilt med en liten clio! Kram

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag riktigt sugen på julpysslet på måndag. Även om jag håller på rätt mycket hemma. Har frågat några om de vill följa med, men alla är så upptagna. Tänk vad de går miste om !! Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Hade så gärna kommit på pysselkväll, skulle vara så kul att träffa någon från bloggvärlden på riktigt :-) Men det är alldeles för långt härifrån.
  Så fina saker du har virkat! Som alltid... ;-) Jag hade nog satt lite hår på stjärnkillen, men det är ju som sagt en smaksak. Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Lite hår tycker jag absolut han ska få. De flesta stjärngossar är ju ganska och har sålunda sitt hår intakt. ;)

  SvaraRadera
 9. några hårtestar kan han väl få, va fin han blir

  SvaraRadera
 10. Svårt att säga om stjärngossen ska ha hår eller inte... tror du får prova lite och känna efter hur du vill ha honom. Han är så fin nu, i all sin enkelhet, men lite hår kanske blir "pricken över i" =)

  Vad fina andra julsaker du gjort oxå, jag blev särskilt förtjust i granen... härliga knappar! Den blir man glad av. =D Ha det bra! ♥

  SvaraRadera
 11. Jättefina julsaker, lagom pyssel. Lite hår kan han väl få iallafall, tror det bryter av lite eftersom han är så ljus.

  SvaraRadera
 12. Halkade in här från GuNillas blogg
  Tror inte jag varit här förut men mycket fina saker hittar jag. Ha de gott =)

  SvaraRadera

b