fredag 26 november 2010

Olé - en bolé-ro!

Jahapp, så var jul-boleron färdig. Den var trevlig att sticka och det gick relativt snabbt också.

 Dubbelt garn, Cotton Viscose och stickor 5. Den är mörkare röd i verkligheten. Kan bli fin till "den lilla svarta" - eller vad man nu har.

 Idag fick jag hem ett nytt garn från Drops. "Lima", 65% ull, 35% alpaca. Mjukt och gott. Nu är det introduktionspris, 20 kr/nystan (50 g), under hela december. (Ordinarie 29 kr.)

Detta garn, Classic Alpaca, kommer nu att utgå ur Drops sortiment. Jag rear det för 25 kr/ nystan, så långt lagret räcker. Det är lite tjockare än den "vanliga" alpacan. Stickor 4.

I kväll ska vi gå på teater - igen! Det är inte ofta vi gör det, men nu blev det två helger i rad. Vi ska se en föreställning som handlar om två, lite speciella, syskon som bodde i Kalmar. Två skådespelare medverkar i pjäsen, varav den manlige är dockspelare - syskonen gestaltas av dockor. Det ska bli spännande.

Önskar er, alla bloggvänner, en skön fredagskväll!

Maria

6 kommentarer:

 1. Just det, det var det garnet som du berättade var originalgarnet till min kofta. Fin din bolero ser ut. Men du borde nästan posera i den! Ha en fin helg, kram

  SvaraRadera
 2. Tjusig bolero, den blir nog snygg till svart klänning som du säger. :)
  Ska bli intressant att klappa på det nya garnet! Synd att Classic Alpaca försvinner dock, tycker det är rätt härligt!

  SvaraRadera
 3. Limagarnet ser fint ut. Hoppas att jag får tillfälle att känna på det i veckan... :-)

  SvaraRadera
 4. Nu skrämde du mig, trodde det var det garnet jag brukar sticka koftor i som skulle försvinna men det var det inte som tur var. Men det är alltid tråkigt när garn utgår för det är ju ofta nåns favorit.
  Boleron blir pricken över i:t till jul, det är jag säker på.
  Hoppas teatern var kul.

  SvaraRadera
 5. Snygg !!! Vad gillade du Kullzénska pjäsen? Jag såg den tidigare och var helt begajstrad i den delen som handlade om Signe. Jag köpte ofta bokmärken hos henne för "100" år sedan och det var som om hon uppstod igen i pjäsen. Såå likt !!! Nu är mössan igång och den går ju rasande fort. Tur det ,för den behövs. Ha en mysig advent !! Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Jättefin bolero i vacker färg. Du kommer bli så fin till jul.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera

b