torsdag 14 oktober 2010

Ett ljus i mörkret A candle in the dark

Igår kväll hade vi vår sista gospelövning med vår "gamle" körledare. Även om det kändes lite sorgligt, var det fullt ös i sångerna. Det är inte klokt, så härligt det är att sjunga gospel!

Last night we had the last rehearsal with our "old" leader in the gospel choir. Though it was a bit sad, there was really a "go" in the songs. It is wonderful to sing gospel!

När vi skulle lämna våra nya vänner i Tyskland, fick vi ett fint ljus. Det kommer att brinna under varje körövning - igår var det premiär. Då kommer vi att minnas vännerna och upplevelserna. Och vi kan också tänka på att "ljuset övervinner mörkret"!

When we left our new friends in Germany, they gave us a beautiful candle. It will burn at every rehearsal and remind us of our friends and all the good times we had there. We can also remember that the light will overcome the darkness!


Kolla här, vad jag har beställt. "Tantkalendern"! Läste om den i ICA-kuriren och tänkte att det kunde vara kul att ha en sådan nästa år. Temat i den är "Vad duktiga tanter kan" och varje månadsbild har med handarbete och hantverk att göra.

Look, what I have bought. "The ladies calendar". I thought it could be fun to have this during the next year. The pictures show different handicraft.


                                         Naturligtvis finns det en bild med en stickande tant....

                                         Of course there is a picture of a knitting lady....


                                         .... och även en virkande tant, samt mycket mer.

                                         .... and also a crocheting lady, and more.

Den kan beställas här: order@tantkalendern.se. Den kostar 70 kr.


För övrigt har denna tant idag varit hemma en sväng medan min medhjälpare tog hand om butiken. Min käre man hade nämligen putsat de fönster som jag inte orkade ta tag i under förra helgen! Så jag ville sätta upp lite gardiner. Så skönt att få göra det i dagsljus.

Där kom ljuset igen. Ja, det är ju viktigt. Nu ska jag strax cykla hem efter att ha stängt butiken. Ska tända minst ett - gärna många - ljus där hemma. Ett billigt sätt att fylla upp ett helt rum.

Önskar er, mina bloggvänner en ljus-mysig kväll.
Ha det gott!
Maria

5 kommentarer:

 1. Hej du!

  Vilket ljust och trevligt inlägg!!!

  Tänk så mycket man har att glädjas över en omtänksam make, gemenskap i sången, ljuset, tantkalendern och allt roligt handarbete. Det gäller bara att lyfta fram det!

  Här sprakar en härlig brasa i kaminen. Kudden är fylld och klar men får inte sin plats förrän det är renbäddat och städa i sovrummet nu till helgen...

  SvaraRadera
 2. Oj vad kul att vara med i en gospelkör! Jag förstår att det ger mycket energi till både kropp och själ!
  Jag älskar också att tända ljus, så alldeles strax kommer fikat fram och så tänder vi ett ljus till. Mysigt!

  SvaraRadera
 3. Tantkalender, det blir en perfekt julklapp till NÅGON !! Tack för tipset !! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Kul kalender! Tack för tipset :)

  SvaraRadera
 5. Alla kan vi behöva ett ljus i mörkret, speciellt så här framåt hösten. :)

  Tack för din fina kommentar förresten!

  SvaraRadera

b