lördag 16 oktober 2010

Något nytt under solen Something new under the sun

Solen fortsätter att förgylla dagarna här i sydost och det är underbart. Man blir inspirerad till diverse projekt.

The sun keeps shining here in the south-east part of Sweden and it is lovely. You feel inspired to start all sorts of projects.

Jag fick hem en fin bok härom dagen. Den är utgiven på Libris förlag och i den finns både beskrivningar och små "berättelser". Bl.a. kan man läsa lite om hur "Stickhjälpen" startade.

This is a new book. In this you can find patterns and small "stories" about knitting to help needing people and others.

En kvinna startade ett projekt för att värma nyfödda barn i Yemen. Varje bebis skulle få en stickad väst - det var många stickerskor som ville hjälpa till med detta.

A woman started a project to warm the newborn children i Yemen. Every child should get a knitted vest - there were many "knitters" who wanted to help.

                                I boken finns också beskrivningen till dessa mysiga tofflor....

                                In the book you can also find the pattern to these cosy socks....


.... och till de här s.k. tågsockorna som har en alldeles fantastisk historia, som Soili har berättat.

.... and to these so called train socks. They have a fantastic history, which Soili has told.

Nu har jag stickat muddar av merinogarnet från Peru, som jag beställde tidigare i höst. Virkade en enfärgad uddkant som lite "piff". Har börjat på ett par likadana i det rosa/lila garnet. Kanske det också räcker till pannband?!

I have knitted these wristwarmers from the merino yarn from Peru, that I ordered earlier this autumn. I shall knit a pair in pink/violet yarn too.

Dottern är bjuden på 15-årsfest i kväll. Hon som fyller år är en riktig hästtjej. Så jag gjorde detta kort till henne och hoppas att hon blir lite glad.

Our daughter is invited to a birthday party tonight. The birthday girl likes horses very much. I made this card and hope that she will be happy.


Det verkar som om helgen ska bli fortsatt solig och fin här, så då blir det nog lite trädgårdspyssel för min del. Rensa bort det som "togs" av frosten m.m. Lite trist på ett sätt, men till våren blir det nytt liv!

Ha det gott!
Maria

9 kommentarer:

 1. Fin bok och jättefina handledsvärmare. Där fick jag ett tips, det ska jag virka till julmarknaderna. Har virkat vantar i dagarna, de blev inte lika fina som dina, men funderar på att piffa upp mina med blommor kanske.
  Ha det så gott i solen,
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Du bjuder mycket läckert som vanligt. Härliga sol som du säger. Visst blir man mer inspirerad. Har själv precis bytt lakan och stylat sovrummet något så nu tänker jag mig också ut i värmen en stund. Stack ut näsan och kände hur skönt det är nu när strålarna värmt upp efter natten.

  Ha en go helg Ingela

  SvaraRadera
 3. Tofflorna ser härliga ut!
  Och fina pulsvärmare! Jag håller på att sticka mitt första par just nu. :)

  SvaraRadera
 4. Boka ser så fin ut. Dine nye pulsvanter ble flotte.

  SvaraRadera
 5. Det verkar vara en mysig bok.

  Apropå hjärtan, var väldigt osäker när jag skrev... Har googlat nu, och det heter hjärtana. Ska gå in och ändra... :) Tyckte det lät lika konstigt båda delar!

  SvaraRadera
 6. Åh vilka fina saker!
  Ditt kort är ju helt underbart!
  Det MÅSTE hon ju bara bli glad över =)
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 7. Åhhh vilken fin bok och härliga tofflor . Det är så roligt med handarbetsböcker. Det värsta är att man har alldeles för många.
  Hoppas 15-åringen blev glad för kortet var jättefint !! Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Många goda tankar i den boken.
  med hej fr. Tant kofta

  SvaraRadera
 9. Boken verkar intressant. Du gör så fina saker.

  SvaraRadera

b