onsdag 9 juni 2010

Trädgårdsmus och trädgårdsmys

Hos "Ulligagulligasaker.blogspot.com" hittade jag denna fantastiskt fina trädgårdsmus. "Den måsta jag virka", tänkte jag. Sagt och gjort. Den var jätterolig att göra - och visst blev den fin?!

Man kunde ge den antingen hängselbyxor eller hängselkjol. Jag valde kjolen, för jag ville ha en tjej. Jag tror att hon heter Mysan.

När jag var färdig med den, såg jag att Hemmets Veckotidning hade just denna mus i sin senaste tidning, med beskrivning och allt!

Grattis "Ulliga"!


Ja, man kan hitta mycket trevligt i tidningarna ibland.


I det senaste numret av Land, finns denna trevliga filur.

Den kommer från boken "Virka amigurumi" av Mia Bengtsson.Jag vet att hon har kommit ut med en "uppföljare". Den måste jag införskaffa, för de här små figurerna är jättemysiga, tycker jag.

På tal om mysigt, så är det en mysig tid i trädgården just nu. Kolla!

Snart är det skolavslutning och man hör "Den blomstertid nu kommer". Underbart! Ja, detta är väl den härligaste tiden på året, kan jag tycka. Allt bara sprudlar av liv!
Nähä, nu är det dags att ta tag i stickorna och garnet, så blir det lite "skapelse" på det sättet också.
Ha det gott!
Maria

5 kommentarer:

 1. Vilken jättesöt mus och vilka vackra blommor i din trädgård. Synd att det regnar nu igen . Det går illa åt själva blomman, men såklart bra för växten. // Eva

  SvaraRadera
 2. Hej!
  tack för ett kanonpaket, Fabel är ett favoritgarn, chokladen är provsmakad och god och halsbandet är så snyggt, passar perfekt och är redan en favorit!!!
  Jag är så avundsjuk på dig med en egen garnaffär. Må gott och kram från mig

  SvaraRadera
 3. I denna ljuva sommartid...vilka fina blommor du har! Och med ett lika blommigt och färgstarkt armband på handleden kan du glida runt i trägårn och bli ett med dina plantor i helgen. Jag la det på lådan ikväll och om mr Postman sköter sina kort väl så har du det på fredag. /Marie

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vad kul att höra om boken - den har jag inte läst! Idén till filten fick jag från helt annat håll - men det är lite hemligt ännu :))

  ha en skön helg!
  MiA

  SvaraRadera
 5. Hej kusin o grattis till blogg :) Jättekul att kunna följa dig! Så underbart söt mus. Önskar jag kunde jag med... kanske dags att testa någon dag men nu hägrar trädgården. Hoppas kunna få den hyfsat klar i år!

  Kramar i massor!

  SvaraRadera

b