fredag 9 juli 2010

amerikabesök och papercraft

Stars and stripes? Nja, jag vet inte, men igår fick jag i alla fall amerikabesök i min butik/café! Ett par från Californien var på Sverigeturné, hade varit i Växjö och hittade in till mig. De gillar små caféer! Jättekul att prata med dem en stund. De odlar bl.a. druvor som blir russin - känner ni till "Sun Maid"? Det är precis de russinen som kommer från deras "farm". Läckert! De har mellan 32 och 45 grader när det är som varmast - och här pustar vi när det är 28! Well, well.

Jag har väl dålig fantasi - det blev en väska till! Men nu är jag i alla fall färdig med de små rutorna och kan gå vidare till nästa projekt. Om jag nu kan välja mellan allt jag vill göra....

På tal om amerika, så fick jag en härlig tidning igår. Massor med tips för scrapbooking och cardmaking!

Och titta vad som följde med! En bunt med jättefina papper.....
..... och diverse dekorationer. Jätteläckert!
Man kan ladda ner papper, mallar m.m. från tidningens hemsida. Gå in på http://www.craftsonthenet.com/ och kolla in vad som finns!

Igår fick jag också stämplarna som jag hade beställt från "Skogstokiga". Åh, så fina! Jag måste genast testa några!
Dessutom fick jag Promarker-pennorna som jag köpt från "Pema". tänkte att jag skulle börja använda sådana i stället för (eller kanske som komplement till) akvarellfärgerna. Ska man förvara pennorna liggande eller stående, vad är bäst?Ja, det är inte klokt, vilken bra dag det var igår!

Jag tror att dagen idag också blir en bra dag. En dag blir ju vad man gör den till. Ett möte med en annan människa kan berika en hel dag. Att få syssla med sådant man tycker om, ger glans åt dagen. Att solen skiner och fåglarna kvittrar är en rikedom som inte kan mätas i pengar. Och så är det ju också med vänskapen och kärleken. Och här kommer en tänkvärd tanke:

"Får du citron - gör saft!"

Ha det gott!
Maria

5 kommentarer:

 1. Va härligt med långväga gäster i butiken.
  Det verkar som om du lyckas ta vara på dagen och göra den till din, det är en konst som inte alla behärskar. :-)
  Alla pennor och papper och stämplar du fått lockar mig inte särskilt men jag förstår absolut känslan... härligt är det att veta att redskapen för kreativiteten finns och bara väntar på tiden och lugnet som krävs... Jag gläds med dig.

  SvaraRadera
 2. Oj vilka inköp du gjort. Nu blir du väl inspirerad att scrappa. Du får lägga stick/virk åt sidan ett tag. Petra skogstokig gör jättetrevliga stämplar.Vi har en hel del tillsammans Lena och jag. Roligt att hon gjorde en ny med garnnystan. Den första tog ju slut.
  Ha en varm skön dag ! Tur att det fläktar !! // Eva

  SvaraRadera
 3. Söt väskan blev!!JAså från Pema,Korsholm..Där var jag igår!hehe..Har dem så man kan beställa på nätet då? Visste inte det faktiskt..Jag köper ull därifrån,hyfsat pris på det faktiskt..annars har jag inte vågatr mej på scrappingen fullt ut..har så det räcker med projekt känns det som!kram kram =)

  SvaraRadera
 4. Jo, en award är en utmärkelse som vandrar mellan bloggar. Man ger den till någon som man tycker har en fin blogg, och sedan ger den personen den vidare till sin favorit, osv... Ofta följer det med någon slags förpliktelse, som i detta fallet är det att man ska berätta 7 saker om sig själv. Hoppas du förstod min förklaring! Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 5. Hej igen, bra att det hjälpte! Men det var nog pixi som ville veta det där om pema...

  SvaraRadera

b