lördag 17 juli 2010

Min första award!

Jag blev så förvånad när jag öppnade bloggen idag - jag hade fått en award! Tack, Eva, för den!
Eva är nog lite orsak till att jag startade en blogg. Vid en temakväll i min butik i våras berättade hon om sin blogg. Då såddes ett litet frö i mig. Tack än en gång!

Nu är jag ju ny i det här gamet, men jag hoppas att jag gör rätt, enligt instruktionen.
Sju saker om mig...hmmm.... det får väl bli:

1) Glad och positiv - men kan bli väldigt arg om det "behövs"
2) Älskar att sticka/virka/scrappa/brodera korsstygn
3) Gillar att baka
4) Är en riktig "fikamoster"
5) Ganska envis
6) Tycker inte om att städa - men ibland kan jag få ett "ryck" och då händer det saker!
7) Sjunger gospel och har en personlig kristen tro som bär genom allt

Jag skulle kunna tillägga att jag har fått ett nytt intresse och med det nya vänner: att blogga.

Så ska man ju skicka awarden vidare till 7 bloggvänner, om jag har förstått saken rätt. Då väljer jag:

"MINA HÄNDER MIN SJÄL" - min goda vän, Birgitta, som inspirerar mig och gör mig glad; "ULLIGA GULLIGA SAKER" - Veronica, som har inspirerat mig att börja nålfilta; "FRU ALBERTSSON" - Susanne, som delar med sig av så många fina virkade saker; "PYSSELMAKERSKAN" - Sandra, som har hjälpt mig med bloglayouten, ställt upp i butiken och scrappar så fint; "FIFFEL OCH TRÅD" - Maja, som har en härligt rolig och inspirerande blogg; "PIXI" som inspirerar och uppmuntrar genom sin blogg, samt "HEDDAS HÖRNA" - Mia som är så kreativ i sin stickning och virkning - och som vikarierar i butiken när jag är borta!

Men nu tar jag ledigt från bloggen i en vecka - vi ska nämligen åka till Roslagen i morgon. Det ska bli så skönt! Vi har hyrt en privat stuga utanför Norrtälje och kommer att se oss omkring i trakten. Bl.a. ska vi ta en skärgårdsbåt till ön Norröra, där man spelade in "Vi på Saltkråkan". Där kan man fika i "Café Snickargården" - och det passar ju mig. Kameran följer med, förstås, så att jag kan berätta om våra upplevelser när jag är hemma igen.

Men utan handarbete kan jag ju inte åka. Har börjat virka en disktrasa som blir så fin. Garn: "Bomull-Lin" från Drops. Mönstret hittade jag på en blogg, skrev av det - och har sedan glömt var jag hittade det! Förlåt, du som delade med dig av det! Det kan nog bli fler "trasor", kanske i andra färger. Gissar att något broderi också åker med i väskan.
Nu har den första Dahlian börjat blomma! De är verkligen praktfulla. När jag var barn hade vi alltid Dahlior i en rabatt och nu för jag traditionen vidare. Jag tänker på pappa när jag ser blommorna, för de var hans favoriter. Han lämnade denna världen i slutet av mars i år - 89 år gammal - och jag tror att han nu gläds med mig, där uppe i sin himmel, över Dahliorna som är så fina!

Vi har äntligen fått regn! Åskan och skyfallet drog över oss på morgonen idag. Underbart! (Fast luften är fortfarande "klibbig".) I anslutning till detta, ett litet tänkespråk: "Varje grässtrå får sin del av himlens dagg."

Önskar alla bloggvänner en fortsatt skön sommar - vare sig ni är lediga eller arbetar. Vi hörs efter Roslagen.

Ha det gott!
Maria

4 kommentarer:

 1. Hej Maria
  Tusen tack för att du nämner mig och min blogg, det är alltid kul att höra så snälla kommentarer :-)
  Jag har gjort min blogg Awardfri, med det menar jag mest att jag inte ger vidare awarder som jag får. Jag är för dålig på att skriva saker om mig själv osv. Men Tusen Tack igen :-)

  Härligt att läsa dina 7 saker, och extra glad blir jag när jag läser om din tro. Jag är också kristen och man är så glad över att man har den grunden att stå på här i livet.

  Ha det riktigt gott på semestern!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Grattis till awarden!! Hoppas du får en skön semester!!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Ah titta där ..Du kan ju detta som ett proffs!TACK så mycket igen ..tar o lägger ut awarden genast!!Önskar dej en härliiig söndag!kram kram=)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du får en skön semestervecka!

  SvaraRadera

b