tisdag 6 juli 2010

Bad och födelsedag

I lördags em tog min man och jag en tur till Eriksöre på Öland. Bara att få komma till stranden var så jätteskönt. Och det var ledigt på gräset vid "vårt" träd! Det första vi gjorde var att fika. Mmmm så gott! Sedan gick vi ner i vattnet - och det var så ljuvligt!!! Jag hade inte trott att det skulle vara så skönt. Man bara måste doppa sig och simma omkring i det härliga kalmarsundsvattnet!
På andra sidan sundet ser man Kalmar. Det är härligt att vi har så nära över till Öland - stränderna är bäst där, tycker vi. (Dottern var på fotbollsläger i Västervik.)
När vi sedan gick upp ur vattnet tittade vi en stund på en brädseglare. Det såg härligt ut, men jag tror inte att jag skulle klara att hålla mig upprätt någon längre stund. Då var det skönare att ligga i solen och läsa om Krusenstiernska gården/caféet, i Allers.

Söndagen blev en bakningsdag - bl.a. gjorde jag "krusenknutar" - bullar som man bakar och serverar i Krusenstiernska trädgården i Kalmar. Vi fikade i bersån (den består av bokar, ett underbart trädgårdsrum!) på eftermiddagen och smakade på bullarna. Mums!

Helgens handarbete blev av det lättsammare slaget - en restgarnsväska där färgerna fick komma lite hur som helst
och jag brydde mig inte om att göra båda sidorna likadana - bara den översta kanten fick samma färg. Virkade ihop den och insåg att det röda garnet inte skulle räcka till handtag, så det fick bli lila. Det funkar väl, tänkte jag.
Idag fyller jag år! Min älskade man uppvaktade med kaffe på sängen och ett par paket. Vilket härligt sätt att vakna på! Jag fick en bok och en korsstygnstidning - han vet vad jag önskar mig!
Efter frukosten gjorde jag en tårtbotten - jag har min speciella variant som jag gör till mina födelsedagar. Ska garnera den med jordgubbar och grädde när jag kommer hem från butiken i afton. Och sedan kommer några vänner på fika. Trevligt att få dela "sin" dag med trevliga människor. Tårtan - bild och recept - kommer så småningom.
Ha en fin dag - både födelsedagsfirare och övriga vänner!
Maria

6 kommentarer:

 1. Grattis. Det är härligt att fylla åt mitt i sommaren! Man kan för ett ögonblick låtsas att pionerna blommar just av den anledningen att man firar födelsedag! :-)

  SvaraRadera
 2. GRATTIS på födelsedagen ! Hoppas du får en riktigt mysig dag. Den började ju perfekt !! Sån början gillar jag också.
  Hoppas du får kommentarerna att funka igen. Jag har inte märkt några problem.
  Ha det bäst !! // Eva

  SvaraRadera
 3. Grattis på Födelsedagen! Vad härligt med så fin uppvaktning på morgonen. En bra man du har som känner dig så väl att kan köpte korsstygnstidning och bok!! Då blir man ju extra glad.

  Hoppas som sagt var att det löser sig snart med dina kommentarer.

  Ha det gott,
  Kram

  Susanne

  SvaraRadera
 4. HIPP HIPP HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!
  Jag hoppas att din dag blir/är alldeles underbar.
  Hur hittar man till din butik(via nätet).
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Hej Anneli! Jag har en hemsida på gång, en väninna hjälper mig med den. Men den är inte färdig än. "Fysiskt" ligger butiken i ett samhälle som heter Smedby, ca 8 km sydväst om Kalmar centrum. Välkommen om du har vägarna förbi!
  Maria

  SvaraRadera

b