tisdag 27 juli 2010

Jag minns en stund i Furusund....

Ännu en glimt från Roslagen:

Här kommer skärgårdsbåten "Sjögull" för att ta oss med ut till ön Norröra, där man spelade in "Vi på Saltkråkan". Vi steg på i Furusund, där Astrid Lindgren var sommarboende sedan mitten på 30-talet. Resan tog ca. 25 minuter. Härligt!

Med på resan var guiden Mikael Blum, som berättade så målande om inspelningarna och livet på ön. Här är Snickargården, där familjen Melkersson bodde. Man fick inte gå in i huset.....

....men på gården fanns en liten bod där man kunde köpa fika - vilken tur! Hembakt bröd med kaffe eller läsk. Det smakade jättegott!

Scenerna från Nisse Grankvists handelsbod spelades in på grannön, Söderöra. Men skylten fanns i gott förvar i caféboden här.
Det skulle inte vara fel att ha ett hus i skärgården. Men när skulle man vara där? Och när man har ett stort hus där man bor, så räcker det liksom till. Så då får man helt enkelt njuta av att få besöka sådana här pärlor. Det är inte fel, det heller.
Jag hann faktiskt pyssla lite mer under den härliga semesterveckan. Korsstygnsväskan fick följa med - och se, tre motiv blev det. Ett par hamnar nog på något kort. Det tredje har jag en annan idé för.

Hemma hade det hänt lite på växtfronten. Så här ser min vinranka ut nu. Kanske vi hinner smaka på några druvor innan hösten....

Det var härligt att få vara ledig en vecka och besöka många fina ställen. De är nu sparade i "minnesbanken".
Men det var gott att komma hem igen också. "Borta bra men hemma bäst".

Önskar nu er alla en riktigt skön dag!

Ha det gott!

Maria2 kommentarer:

  1. Hej! Vi åkte till Norröra för några år sedan, en helt underbar resa och ni ser ut att ha haft det lika mysigt som jag kom ihåg att det var.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder du visar oss här! Inne en snabbis för vi ska iväg imorgon men jag hade egentligen tänkt skriva mer till dig.

    Ingela

    SvaraRadera

b