onsdag 28 juli 2010

Vilken tavla!

Jag har gjort en tavla! Och då menar jag inte en tabbe (för sådana kan jag också göra...) utan faktiskt en liten tavla att hänga på väggen:

Det tredje motivet som jag broderade under semesterveckan monterade jag så här på en deep-edge-ram, efter att jag hade målat själva ramen (även kanterna - den är 4 cm djup). Hittade en sjöstjärna och en sjöhäst av plast i mina gömmor, så de fick också vara med. Jag är nöjd med resultatet, faktiskt.

Jag hade ett annat korsstygnsmotiv liggande, som jag inte riktigt visste vad jag skulle "göra av". Så då fick det hoppa upp på en annan målad ram, och där passar det bra, tycker jag. Texten "Bless this nest"  är fin. Det önskar väl alla över sitt hem!

Jag hittade en tom glasburk i ett skåp och fick den geniala idén att ha mina roliga knappar i den, i stället för att ha dem i en ogenomskinlig plastlåda. (Att jag inte har kommit på det tidigare....!) Nu måste jag nog ta en sväng till IKEA och köpa lite fler burkar - jag har ju mer småplock, av någon anledning. Och att se allt genom det klaraste glas bidrar ju till inspirationen!

I afton åker vi över till Öland för att äta middag hos min svärmor. Skönt att få komma till dukat bord! Virkningen åker med, förstås - den påbörjade boleron.

Jag önskar alla mina vänner en skön afton!

Maria

5 kommentarer:

 1. Sååå fina tavlor !!! Favorit....den första.Det där med havsmotiv är lockande !!! Varje gång vi kör förbi hamnen i Bergkvara kan jag inte låta bli att titta ut mot Garpen. I fjol sommar bodde vi dessutom i fyren i Smygehuk. Speciellt !!! Du är pysslig Maria och hela tiden nya idéer. Jätteroligt !! Tack för titten idag . En ny modell diskboll är färdig. Kommer endera dagen. Oj Öland ikväll.....hoppas ni kommer undan Diggiloo-köerna ! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Jättefina tavlor! Bra inspirationstips :-)

  SvaraRadera
 3. Så söta de är. Knappar är så kul. Brittmari

  SvaraRadera
 4. Vilka fina tavlor du har gjort! Jag har också mina knappar i glasburkar, alla tyg, band och spetsar har jag i genomskinliga lådor med lock så ser jag bättre var jag har alla grejor. Hoppas ni hade en trevlig kväll på Öland!

  SvaraRadera
 5. Vilka fina tavlor!! Och då fastnar jag direkt för den första "havsnörd" som jag är...jättefin!!

  Hörde att du träffat min dotter igår...=)
  Mormor Eva och hon var och handlade garn av dig...
  Fattade inte först att det var DU som håller hus i Smedby..haha..men nu vet jag!!

  Kram på dig!!
  Lena

  SvaraRadera

b