tisdag 13 juli 2010

Virkat på stranden

Värmen håller i sig! I natt har vi sovit i källaren och det var så skönt!!!
Man orkar inte företa sig så mycket,men jag har i alla fall monterat de virkade blommorna:

De hamnade på en väska som jag stickat av ett melerat bomullsgarn. Tycker att det blev lite roligt.


Igår åkte dottern och jag till stranden. Svalkande vindfläktar och svalkande dopp - underbart! Läste i tidningen att man ska kolla glassens bäst före-datum. men jag tror inte att risken att få för gammal glass är särskilt stor i denna värmen! Glassbolagen måste ha "guldtid" nu!
Jag fixar inte att vistas i solen någon längre stund, så vi höll oss mest i skuggan.


Jag hade faktiskt virkningen med mig - hittade beskrivningen på dessa rutor hos "Fru Inez virkblogg". Hon hade gjort en fin väska - men det ska inte jag göra. ( Konstigt va´!) Har nämligen in liten annan idé.

Nu har också lite broderimaterial kommit fram. Tyckte att det var lämpligt att pyssla med under VM-finalen. Motivet blir inte så stort, det kommer flygande snart, på sommarlätta vingar.
Roligt att kunna variera sitt handarbetande. För helt utan kan jag inte vara, hur varmt det än är.Ikväll händer det saker här - i Borgholms slottsruin på Öland. Då blir det operakonsert med "Ölandsoperan", proffs-solister, Gotlandsmusiken, cirkusartister m.m. Det blir klassiska "operapärlor". Min man är faktiskt med och sjunger i kören, så självklart ska dottern och jag åka dit. Det börjar kl. 21.00 - bra tid, med tanke på värmen! Jag tror att det blir en häftig upplevelse.
Till sist en hälsning från trädgården. Det är verkligen underbart med rosor! Jag kan stå en lång stund och bara njuta av skönheten hos dessa blommor.

Ha en skön dag!

Maria

3 kommentarer:

 1. Åh vilken fin väska. Jag borde verkligen pyssla ihop en väska till mig själv, jag använder en tygkasse från konsum när jag ska någon stans, hehe!
  Hoppas du får en underbar dag i värmen
  KRAM/Veronica

  SvaraRadera
 2. Vilken söt väska !! Tänk så mycket man kan använda virkade blommor till. Att sitta i Slottsruinen en fin sommarkväll med svalorna susande över huvudet och lyssna till den musik man gillar , det är magiskt.Jag minns en sådan kväll för jättelängesen med bästa väninnan och Björn Afzelius. Glömmer aldrig !!
  Fin ros du har ! Tyvärr blir inte blomningen lång i värmen.Synd !! Ha en toppenkväll !! // Eva

  SvaraRadera
 3. Jag gick ner i källaren i eftermiddag och vilade en stund med katten, som också hade hittat dit:-) Men nu kommer det en liten sval vind här, härligt!

  SvaraRadera

b