onsdag 14 juli 2010

Cirkusopera

Igår kväll var dottern och jag i Borgholms slottsruin. Operakonsert - med cirkuskonster! En häftig upplevelse! Molnen hade samlat sig men det kom bara några enstaka stänk. Kvällstemperaturen var underbar!
Gör ni om detta? Att balansera en glaskula på huvudet kan inte vara lätt! Men han gick omkring, till synes helt oberörd.
Det fanns naturligtvis skönsjungande solister, orkester och kör på scenen också. Min man sjöng i kören - och han tyckte att det var jätteroligt att få vara med.

Det ser ut som om dirigenten killar tjejen under foten, men så är inte fallet. Hon vred och vände sig på alla möjliga och omöjliga sätt i ringen. Fascinerande!
Sedan var hon och hennes kompis uppe och klängde i ett rep, snodde in sig, bytte positioner så att man bara gapade. Det såg lätt ut - men jag skulle inte ens kunna komma upp en decimeter!

Svalorna flög svirrande kors och tvärs över och genom ruinen medan det var ljust, och tävlade om både uppmärksamhet och sång. Men när mörkret föll tystnade de och operaensemblen fick glänsa i både "ljud och bild".
Har ni dansat wienervals till dragspel? Körsångarna och solisterna sprang ner i publiken och bjöd upp medan den smäktande musiken fyllde ruinen. Läckert!
De vackra och trivsamt roliga "programledarna" knöt samman den röda tråden - kärlek. Ja, det var en fantastisk kväll! När vi körde hem, gnolade jag på en tokig fras från en sång:
"Följ med till Byxelkrok, där blommar ros och ölandstok,
där betar tjugo tusen skära svin."

Ha det gott!
Maria

1 kommentar:

  1. Jag kan nästan känna din fantastiska upplevelse i ruinen. Det är förunderlig konsert"lokal", och speciellt med svalornas dans mitt i alltihopa.Lite skönare temp. idag !!! // Eva

    SvaraRadera

b