lördag 3 juli 2010

Ko och baby

Jag har en väninna som samlar på kor, det har hon gjort i många år nu. Senast jag besökte henne, för några år sedan, hade hon lägenheten full! Men nu har hon gift sig och säljer ut sina kor. Behållningen går till välgörande ändamål. Fint gjort! Jag frågade henne om hon inte vill ha ko-kort längre och fick till svar att det ville hon gärna. Nu fyller hon år, så då ska hon få just ett sådant av mig.

Här har jag använt en del av det som jag köpte i Skellefteå: stämpeln från http://www.vildastamps.com/, papper från Pysselgummans nya kollektion "förgätmigej" -det är alltså min kusin. (http://www.pysselgumman.se/) och några fina blommor.
Jag tror att min väninna blir glad.

En av tjejerna i mitt stickcafé har alldeles nyss fått en liten flicka, så jag tänkte skicka detta grattiskort till henne. Det är roligt att uppmärksamma sina vänner med något handgjort.

Nu har Drops börjat lägga ut sina nya modeller inför höst/vinter på hemsidan. Jag tänkte att jag skulle börja i tid och sticka/virka några modeller att ha i butiken. Här är en mysig toffel i Nepal (ull + alpaca). Den kan vara gosig att ha även på sommaren, om sommarstugans golv inte är så varmt, t.ex. Nu ska jag bara göra "maken", så har jag mitt första höstprojekt klart. (Det kommer 6 nya mönstertidningar från Drops i slutet av augusti!)
För ett tag sedan kom en kund in till mig och hade en sådan här bok med sig. Hon ville köpa garn till några av modellerna i boken. Jag fick titta i den och blev alldeles förälskad! Så jag beställde snabbt en likadan, från Bokus. Kolla in något smaskigt:
Här lägger sig inga kalorier på fel ställen, minsann. Visst ser den god ut?

Den här cheeseburgaren behöver inte "märkas om" - den håller hur länge som helst.!

Och i denna värme kan det verkligen smaka med en glass! Nåja, jag föredrar nog en "riktig" just nu. Får väl bli en sådan i eftermiddag, för då hägrar en strand på Öland! Det är härligt att ha så nära dit, bara en tur över bron, så är man där. Vi brukar oftast åka till Eriksöre, lite söder om Färjestaden. Där är det inte så "knökat", man kan välja både gräs och sand, sol och skugga. Toppen, med andra ord. Om jag ska doppa mig? Lovar inget, men lite svalkande plask får det allt bli!

Ha det gott!
Maria
2 kommentarer:

 1. Fina kort du gjort, sånt där kan jag inte alls.
  Toffeln var urfin, fattade jag rätt att du kommer lägga ut mönstret här?

  Kram

  Susanne

  SvaraRadera
 2. Det där ser ut som en önskebok !!! Fina kort du har gjort. Gillar kostämpeln. Kram Eva

  SvaraRadera

b