lördag 31 juli 2010

På god väg

Nu är jag "på G" med rutorna till boleron. Mönstret sitter nästan i ryggmärgen nu, så jag hoppas kunna få alla färdiga under helgen.
Fast i eftermiddag ska vi gå på teater, så då "försvinner" lite tid. Men det är ingen fara - vi ska nämligen besöka Krusenstiernska trädgården i Kalmar och se föreställningen "Spanzka Flugan" med inga mindre än Susanne Reuter, Robert Gustafsson och Peter Dalle m.fl. Jag har stora förväntningar på att få skratta mycket!

Det är fortfarande varmt och det är ju härligt. För att jag inte ska försmäkta i butiken behöver jag ha dörren öppen på vid gavel. Förutom att det är lätt för kunderna att komma in, får jag också besök av många flugor! Nu har jag köpt en flugsmälla - äntligen - och tyckte att man kan ha en i någon rolig färg. Grön kändes perfekt. Så passa er nu, alla flygfän.....!

Tidigare i sommar stickade jag den här koftan/västen från Drops vår-och sommarkollektion. Garnet heter Fabel och är jätteroligt, det mönstrar sig självt. (75% ull, 25% polyamid)

Och sockarna man stickar av det garnet blir jätteläckert småmönstrade. De här blir bra att ha till hösten.

Men nu är det fortfarande sommar! Trädgården har levt på undantag en period - vi har haft takläggare på huset under några veckor. Nu är taket färdigt, så nu i ska jag vårda den litegrann. Det kraftiga regnet gick hårt åt en del växter, bl.a. rosorna, så nu måste jag se över dem.

Önskar alla vänner en fin helg. Ha det gott!

Maria

5 kommentarer:

 1. Den föreställningen lockar säkert till många skratt. Du får väl varva ned med att virka en ruta, eller två :) Din blogg är fin!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Maria!

  Nu har poletten trillat ner på mig; Du har ju en garnbutik ;-) Klart du är duktig på att fixa bolero. Tror nog att du hade en trevlig stund då du träffade spanska flugan och fick många goda skratt... Svenska flugor kan ju annars vara nog så enerverande... har man ingen flugsmäck så är det en god investering. Din är ju också kitchig färg... man kan ju hoppas att flugorna inte har färgseende för då klipper du kanske inte så många ;-)

  SvaraRadera
 3. Fabel er et flott garn. Den vesten var fin:)

  SvaraRadera
 4. Hoppas teatern var rolig och underhållande !! Vi har inte sett den. Undrar om det blir av. Nu äntligen börjar min man sin semester. Det var segt att vänta på det, men han kunde inte välja. Nu blir det pyssel här och där och en liten biltripp också.
  Jag har bara stickat en socka av garnet Fabel jag köpte hos dig för läääänge sen. Har haft sån "ångest" för hälen. Och så har det ju kommit så mycket annat emellan. Men jag är envis....den andra ska gå lätt som en plätt. Så det så. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. De där gråa rutorna gillar jag, snygg färg.

  SvaraRadera

b