onsdag 7 juli 2010

En härlig födelsedag

Min födelsedag blev så härlig och fin. Dagen började mulen, men solen kom fram på eftermiddagen, så vi kunde avnjuta både middag och fika utomhus. Jätteskönt!

Den här boken fick jag av min man: "Det behagliga med lördagar", författare Alexander macCall Smith (han som har skrivit böckerna om Damernas Detektivbyrå). Detta är den femte boken om Isabel Dalhousie som bor i Skottland och är lite av en "hobbydetektiv". Trivsam läsning!

Och så fick jag en härlig korsstygnstidning av maken också. Den innehåller så många fina mönster så jag blir alldeles "sjuk" av allt jag ser. När ska jag hinna? Det finns så mycket jag vill göra! Nåja, en sak i taget - man kan njuta av att bara bläddra i den också!

På aftonen kom några goda vänner. Anna med familj hade med sig denna ståtliga orkidé! (Jag har inte lärt mig att "vända" bilder i datorn ännu). Tack så jättemycket!

Birgitta hade tovat ett hjärta till mig - tack så hjärtligt! Det ska jag hänga upp, måste bara tänka ut den bästa platsen först.
Vi satt ute i trädgården och mumsade på tårta - det blev inte mycket kvar av den! Jag har lovat att dela med mig av receptet och här kommer det:

Sockerkaka: 125 g smör, 1 dl strösocker, 2 äggulor, 1 dl mjölk, 1½ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver.

Maräng: 2 äggvitor, 1 +3/4 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker.

Garnering: Vispgrädde och jordgubbar.

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnslångpanna (liten) med bakplåtspapper.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken. Bred ut smeten i långpannan - den blir tunn.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner strösocker och vaniljsocker. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten (det ska räcka).

Grädda i 20 min. Låt kallna och dela sedan kakan mitt itu.
Vispa grädde och bred ut ungefär hälften på den ena tårtbottnen. Lägg delade jordgubbar på grädden.
Lägg på den andra tårtbottnen och bred vispgrädde på den. Garnera med hela jordgubbar.

Varsågod att mumsa på!

Ja, så har ännu ett år lagts till livskartan. Ibland kan man bli lite förskräckt över siffrorna som tickar på. Men jag brukar tänka att det är ju bara siffror. Jag är fortfarande densamma och är nöjd med det. Tänker ibland på dessa kloka ord:

"Det fina med framtiden är att den kommer till oss en dag i taget"

Det kan vi ju tänka på idag, och glädjas över den här dagen - och ta emot vad den har att ge!

Ha det gott!
Maria




5 kommentarer:

  1. Du är så klok Maria, åldern är inget annat än siffror. Själv är jag 44 år, och det stör mig inte det minsta. Jag är glad så länge jag är frisk och glad, och det är jag!
    Roligt att läsa om din födelsedag och att den blev så fin.
    Idag får jag besök av min ena syster med familj, det känns nästan som födelsedag det med. Härligt när de kommer, de bor 24 mil bort.
    Kram

    Susanne

    SvaraRadera
  2. Vad roligt för dig att födelsedagen blev så lyckad och även att du fått ordning på "dina kommentarer" . De vi skrev igår har väl försvunnit i rymden. Usch med åldern, men jag tänker också som ni, bara siffror. Det är andra saker som räknas.Och jag tror på att vara aktiv, då håller man sig yngre än vad siffrorna säger. Kram på dig i ditt nya år !! // Eva

    SvaraRadera
  3. Hej Maria
    Vad roligt att du gillar min blogg, välkommen!!
    Och visst ÄR det något speciellt med änglar =)

    Grattis i efterskott, & tack för din gullig kommentar hos mig ",

    Må så gott.//Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Grattis i efterskott!
    Många fina presenter - hoppas du hade en riktigt mysig dag :))

    SvaraRadera
  5. Grattis på födelsedagen!

    SvaraRadera

b