tisdag 3 augusti 2010

Åh, vad jag skrattade!

I lördags var vi på teater i Krusenstiernska trädgården i Kalmar. Föreställningen hette "Zpanska Flugan" och bland de medverkande fanns Susanne Reuter, Robert Gustafsson och Peter Dalle.

Man fick inte fotografera under föreställningen, men under pausen tog jag den här bilden.
Jag hade förväntat mig en del skratt - men att jag skulle skratta så mycket som jag gjorde, var nästan en överraskning för mig. Pjäsen var en dråplig fars med missförstånd och förvecklingar. Robert Gustafsson är ju helt otrolig! Och de andra är inte dåliga heller. Vid ett tillfälle höll Robert och Peter på med att få in R och hans resväska i en garderob. En stol var också inblandad. Jag vet inte hur många varierade turer de hann med innan det till slut blev rätt person och föremål som hamnade i garderoben. Jag skrattade så att jag grät!
En härlig föreställning - och vädret gjorde inte det hela sämre. Detta kommer jag att minnas länge!

Det har gått så fort med bären i trädgården i år, p.g.a. värmen. Tittade på krusbären - och många var redan övermogna. Men jag fick i alla fall ihop ett gäng fina bär....

....som jag gjorde marmelad av. Jättegod, med rivet limeskal i. Vill ni ha receptet? Här kommer det:

750 g snoppade krusbär, 2½ dl vatten, 1 kg syltsocker, rivet skal av 2 limefrukter.

Krossa först bären i matberedare och häll dem sedan i en kastrull. Rör ner vatten, socker och limeskal. Koka upp under omrörning. Bubbelkoka marmeladen utan lock i 5 min. Rör om ibland.
Den varma marmeladen är tunn och kan skikta sig i saft och bär om den hälls på burk direkt. Sätt kastrullen i diskhon i kallt vatten och rör om då och då medan marmeladen svalnar. Häll sedan på rena burkar som förvaras svalt.

Jag har fått en ny mobiltelefon! Jo, faktiskt fått. Blev uppringd av en person från Telia som undrade om jag ville fortsätta med samma abonnemang som jag har haft. Visst, sa jag. Då sa hon att de hade en kampanj just nu och att man kunde få en sprillans ny mobil om man förlängde sitt abonnemang. Det var ju inget att fundera på! Min gamla mobil är verkligen gammal, så detta var ju kanon! Nu får jag nog försöka göra mig ett snyggt mobilfodral, för denna tjusiga sak får man ju vara rädd om.

Nu är alla rutor till boleron färdiga! De har legat för "blockning" under natten, så nu väntar bara den spännande monteringen!

Ganska läckert med färgskiftningarna i garnet, tycker jag. Då blir det variation även om rutorna är likadana.

Vad ska jag ta tag i nu då? Vet bara att jag vill sticka något, nu när jag har virkat ett tag. Garn har jag inte brist på!

Nu har jag varit så ordentlig att jag har skaffat en bra förvaringsback till allt mitt garn. Detta har jag "för eget bruk" i butiken. Sedan har jag en del hemma också...!

När jag ändå var på IKEA passade jag på att inhandla några fina glasburkar för diverse småplock som jag använder till mitt kortmakeri m.m. Det blev riktigt snyggt i hyllan.

I morse var det nästan dimma ute. Men så småningom försökte solen lysa igenom - dock utan att lyckas särskilt bra. Men den försökte! Det blir nog en mulen dag idag. Men det behöver inte betyda att det blir en dålig dag - det kan hända mycket spännande! Ett ord på vägen:

"Låt livet överraska dig med nya möjligheter!"

Ha det gott!
Maria

6 kommentarer:

 1. Hej på dej!

  Så har det hunnit en god bit av dagen...! Ja, jag har naturligtvis hälsat på dig tidigare men gett mig tid till kommentar först nu. Dock kanske bättre sent än aldrig? Vad bra att teatern överraskade så till den milda grad; Ett gott skratt förlänger livet, så då förlängdes ditt en god bit eller hur ;-)

  Måste också gratulera till den nya mobilen... alltså vilket flyt man har ibland då kan det regna både det ena och det andra över en...

  Ja något riktigt regn har det ju inte blivit här ännu åtminstone inte än men det är attans kvavt! Kom precis hem efter en Charlietur.

  Jag är, liksom du skulle jag tro, jättespänd på boleron!

  Tyvärr har jag inga krusbär men marmelad gillar jag ;-) Med en god sådan och en smarrig ost kommer man långt!

  SvaraRadera
 2. Ett gott skratt förlänger livet, så nu har du fått påfyllning. Visst är det underbart att få skratta ordentligt .
  Fantastisk back till garnen. Vi pratade just idag om att köra till Hammarplast i Tingsryd en dag. Ifjol köpte vi jättebra backar till stugan där. Bättre än papplådorna. !! ha det gott .// Eva

  SvaraRadera
 3. Vad du är i farten, härligt med sylt till vintern.
  Många hej fr. koftan

  SvaraRadera
 4. Kul med teatern, den hade jag velat sett.

  SvaraRadera
 5. Hej hopp Maria
  Jag har lite smårester från mina broderi-dagar, är du intresserad? du får allt i så fall. Jag behöver bara din adress så skickar jag över ett brev med lite garn tex. Skicka ett mail till mig :-)
  Ska läsa mer i ditt inlägg när jag kommer hem, sitter på jobbet nu, har liten rast.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 6. jag har också planer på att skaffa mig plastbackar till allt garn, just nu har jag det i svarta sopsäcker + inuti min bäddsoffa, inte så bra planering och dessutom bor jag så litet så jag måste få de där plastbackarna nu snart.

  SvaraRadera

b