måndag 13 september 2010

En helg i Göteborg

Så har man tillbringat ännu en hösthelg i Göteborg. Vädret var väl inte på sitt allra bästa humör, men vi hade inte regn hela tiden.

Dottern och hennes kompis var snabba med att ta åkattraktionerna i besittning. Vi andra tog det mera lugnt och njöt av Göteborgsoperans "smakprov" från den kommande säsongens musikal, "Sunset Boulevard" (Andrew Lloyd Webber). Här sjunger Fred Johansson, en av huvudrollsinnehavarna......

.... och här är Gunilla Backman i full gång. Hon gör den kvinnliga huvudrollen.....

....och här är stora delar av ensemblen samlad för att göra ett nummer från slutet av den första akten. Duktiga sångare allihopa.

På tal om smakprov, så fikade vi under tiden som vi lyssnade till de härliga sångerna och musiken. Kladdkaka är inte fel!

Men vi måste väl åka något också. Här är min man och jag på väg fram mot vagnarna i "Lisebergsbanan", en häftig och rolig berg-och dalbana. Mannen och svågern åkte slänggunga sedan, men då hade det börjat regna, så jag stod över.

Det var "Landsbygdshelg" på Liseberg denna helg och bl.a. förekom det kalvuppvisning. Ungdomarna skulle göra vissa "övningar" med kalvarna, som sedan blev bedömda. Kan inte kalvar bara få skutta omkring och njuta av tillvaron?

Det är vackert på Liseberg, många planteringar med diverse växter. Här är ett exempel.

På lördagkvällen gick vi på restaurang. Vi valde "Restaurang 3vligt". Och det var verkligen trevligt - och gott. Först fick vi var sitt morotsbröd i kruka....

.... sedan valde jag hjortytterfilé. Den trancherades vid bordet...

... några valde flamberad diamantbiff. Och flamberingen skedde naturligtvis vid bordet.

Till hjortytterfilén serverades grönsaker, potatisterrin och murkelsås. Det var verkligen gott!

Sedan är ju alltid frågan: orkar man någon efterrätt? Jo, en bit tryffel och en kopp cappuccino går väl alltid ner. Underbart gott!

På söndagen blev det en promenad i Slottsskogen. Men titta, lönnen har redan ändrat färg så här mycket!

Pingvinerna var så söta. Några trumpetade för full hals, med huvudet riktat uppåt. Det har jag aldrig hört förut.

Dottern och kompisen spelade minigolf. Denna minnigolfbanan i Slottsskogen är rolig - inte de "gamla vanliga" banorna med träsarg, utan mer som små "greener". Kul!

På lördagen besökte jag garnbutiken "Deisy Design" och fick med mig de här två härliga garnnystanen.

Jag hann även sticka litegrann. Dels på min gröna sjal i entrådigt ullgarn (från Ullcentrum)...

.... och dels på vanten i Eskimo. Titta, den är snart färdig! Ska bara maska av och sticka tummen.

En helg går fort när man har mycket för sig. Det är alltid roligt att komma till Göteborg. Men hur det än är så är det väldigt skönt att komma hem också. Sova i sin egen säng....Zzzzzz!

Nu har vi tagit några steg in i en ny vecka. Mina tankar för denna vecka: att hinna sticka en hel del, att sy stickpåsen färdigt, att ta mig i kragen och börja röra på mig mer (och äta mindre sött o.dyl).

Vilka tankar du än har för denna vecka, så önskar jag dig många goda stunder, både tillsammans med andra och för dig själv.
Ha det gott!
Maria

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg du också haft !! Det är guldkorn i vardagen. Och vilken middag ni åt !! Hjortytterfile´ ....det skulle min man gilla. Han har ju ätit lite annan sorts mat i jakthuset i Norrland....med bara vedspis. Men 3rätters varje dag !!! Ny vecka för min del börjar med "Pigga fötter " (har du varit där ?), mammografi på onsdag och start på kurs i Photoshop på torsdag. Sen blir det helg igen !!!
  Ha en bra vecka !! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul att se vad du gör med de nya garnbollarna :-)
  Jag har ganska länge tänkt att jag ska försöka ta mig ur sockträsket men inser att det blir sockproduktion ett tag till. Vissa höstar är mer aktivitetskrävande än andra och då är det skönt att bygga sitt socklager.
  Har också varit i storstad i helgen men kommer inte att blogga det... Fast det är gott med lite puls ibland!

  SvaraRadera
 3. Hej Maria vad mycket kul ni hunnit med, Slottskogen är en favorit för mig, älskar den parken.
  Äta mindre sött? hmm jag har börjat med GI-metoden just för att komma bort från sötsaker och alla kolhydrater som min kropp inte gillar. Får väldigt lätt inflammationer i muskler och luftrören om jag äter kolhydrater i kvadrat hehe
  Så nu blir det till att skärpa sig lite.
  Mysiga nystan du hittat på Deisy Design!
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Behövs en sådan helg då och då. Ger lite guldkant på tillvaron och en paus i vardagen...

  SvaraRadera
 5. Garnet du köpt är jätteskönt att sticka i.
  Men vilken fantastisk vacker grön färg var har du köpt den?
  Och ätit gott och njutit i helgen det är sånt man lever gott av både efter och före helgen.

  SvaraRadera
 6. Forstår at helgen har vært begivenhetsrik. Byen har mye å by på:)

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig helg och härliga upplevelser du har med hem i bagaget :-) Här fanns det plats för lite av varje givet att även handarbete fick sitt utrymme :-)

  Tack för att du tog oss med på Lisseberg

  SvaraRadera
 8. kul med en helg i gbg :)

  längesen jag åkte nånstans för har en katt som har diabetes så kan inte åka iväg så länge tyvärr. då måste jag lära upp nån mer hur man ska ta hand om katten. men det är skönt att vara hemma också, har inte råd att fara runt nu heller när jag studerar.

  kul med nya garnaffärer också :)

  SvaraRadera
 9. Oh, Deisy Design är ju en av "mina" garnbutiker! :D Var ett bra tag sedan jag var till Slottskogen, kanske får bli en utflykt snart!

  SvaraRadera

b