torsdag 5 augusti 2010

Brassmusik i sommarkvällen

Igår kväll gästades musikcaféet vid församlingshemmet av en brassgrupp från Oskarshamn. "Bleck out - en lätt metal orchestra".

De spelade blues, soul, psalm, pop, negro spirituals m.m. Jätteläcker och medryckande musik.

Ingen elektricitet behövdes - det lät fantastiskt bra ändå. Lägg märke till den stora bastuban i mitten. Den kallas "sousafon" - uppkallad efter en amerikansk musiker som hette John Philip Sousa och skrev många härliga marscher. Solen var med oss, fikat smakade gott (sade publiken) - jag hade bakat havrekanelrutor - och musiken var, som sagt, härlig. Kort sagt: en trivsam kväll.

Jag har blivit så kär i den här rutan "African flower". Igår kväll, medan jag tittade på "Miss Marple" började jag virka några stycken. Det ska bli fler - och nu tror jag minsann att det ska bli en väska. Mönstret finns  hos mininspiration.blogspot.com.

Önskar er alla bloggvänner en riktigt fin och härlig sensommardag.

Ha det gott!
Maria

6 kommentarer:

 1. Gu vilken ljuvlig färgkombination på blommorna, jag vill också göra sådana, jag gjorde några stycken förra månaden men dom blev inte alls lika fina som dina.
  Hoppas du får en härlig dag
  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Låter som en härlig blandning av musik!
  Vackra blommor - har ännu inte försökt mig på några "African flowers".Får göra det, man ser dem på så många ställen i bloggvärlden.
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 3. Tack för härlig trösterik kommentar på min blogg. Har nu hämtat mig... sån är jag... inte så långa downs. Det blev en 40 minuters Charlierunda och så en timme och 20 minuter i snabb takt med stavarna nerom havet sedan hade mycket runnit av. Nu ska jag käka och strax klistra in bliderna på min blogg. Ha det gott!

  Låter som ni upplevt härlig musik och de virkade rutorna är läckra Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Härligt med alla dessa musikupplevelser som dyker upp på sommaren. Imorgon är det Sven Ingvars på Stortorget. Då lär det bli folk där, på det annars så folktomma torget.
  Såklart virkar du tawashis i det där läckra bomullsgarnet precis som jag. Jag har virkat en annan modell (i bilen på väg till stugan idag ) Den var lite annorlunda. Lägger ut den imorgon, hinner inte ikväll. Tror jag ! // Eva

  SvaraRadera
 5. Tack Maria!! Va glad jag blir!!
  JA!!! jag älskar hennes saker & känner mig så lyckligt lottad att jag får ha dom när mig... så jag kan gå å klämma å känna lite då & då!!!
  Tack för att du skrev en kommentar så jag nu hittar till din blogg!
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Vilka fina färgkombinationer. Ska bli spännande och se vad det blir av dem sedan....någon gång långt framöver ska jag göra dessa också. Har så mycket för mig just nu.

  Tack för kommentar på KAL:en Vackra Vantar som Värmer.

  SvaraRadera

b