lördag 7 augusti 2010

Småpyssel

Idag regnar det och då passar det ju bra att ägna sig åt lite småpyssel.

Igår började jag virka diskbollar. Hade en beskrivning på "Tawashi" som jag har fått av Mia (heddashorna.blogspot.com)....

.... och de blev riktigt bra, tycker jag. Testade också en "snurrad" variant som ser lite roligare ut, men den blev så liten, så där får man nog öka maskamtalet - eller ta dubbelt garn.

Tidigare i sommar köpte jag en bok med beskrivningar på virkad mat - "Tasty crochet" av Rose Langlitz. Idag har jag virkat ett äpple....

.... och är på gång med ett päron. Nästa lilla projekt blir en morot och kanske några champinjoner. Det är så kul att göra dessa små frukter m.m. De ska få pryda mitt skyltfönster snart.

För ett tag sedan sydde jag några väskor av mina gamla "urväxta" (hm) jeans. Några sålde jag men den här blev kvar och har legat och väntat på bättre tider. Nu kom jag på att jag ju kan använda den själv, till att ha aktuella handarbeten i. Då är det lätt att bära dem med sig mellan butik och hem och andra ställen där man gärna vill passa på att virka några varv etc.

För att förgylla den regngrå lördagseftermiddagen ska vi ta en tur till Kläckeberga Lantcafé utanför Kalmar. Där har en familj öppnat café med gott hembakt bröd i den gamla skolan. Det är så mysigt där, möblerat med gamla möbler som ger atmosfär åt lokalen. Och brödet.... smarrigt!

Hoppas att ni alla vänner också får en fin lördag, vilket väder ni än har - och en skön söndag därefter.

Ha det gott!
Maria

10 kommentarer:

 1. Ett litet tips.
  Jag använder mina disksvampar till att skrubba nypotatis med. Fungerar utmärkt.

  SvaraRadera
 2. Hej på dej!

  Se där, vilken tur att du nu fått användning för dina gamla jeans. Måste ju kännas skönt att kunna bära dem igen ;-)

  Jag fattar inte vad det är som händer. Varför tycks så mycket krympa... Brukar tänka på vad farmor brukade säga då jag råkar kasta ett öga i spegeln då jag stiger ur badkaret... "Kan undras varför jag mer och mer blir lik en ölflaska"

  Fina diskbollar! Förfina att använda?

  SvaraRadera
 3. Hej Maria
  Tack för kommentaren inne hos mig. Jag har testat att göra en tawashi, den snurrade, men jag tyckte det var lite småbökigt att sy samman den. Jag gjorde nog min lite för liten också.
  ha det gott,
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Det e kul med små projekt som går snabbt. Funkar diskbollarna bra också?

  SvaraRadera
 5. så mycket fint du får ihop

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset att kolla in hur man ska sy ihop dem, då ska jag säkerligen testa detta igen. För de är så söta och roliga att virka.
  Men idag tror jag att jag faktiskt ska virka en babykofta, fick sån inspiration när jag var inne hos en blogg förut idag.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 7. Så fine ting du har laget:)

  SvaraRadera
 8. Wow, så mycket fint du har gjort! Tomaten är ju helt enkelt underbar och vilken snygg väska!

  SvaraRadera
 9. Javisst är de läckra, diskbollarna. Min snurrade blev 9 cm diameter och den andra 10 cm. Det beror ju på garn och virknål förstås. Jag gillade den som blev tom inuti. Man kan forma den som man vill när man diskar.
  Tomaten är läcker. Om du visste hur mycket tomater jag har i växthuset !!!! Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Vilka trevliga ting du tillverkar!
  :)

  SvaraRadera

b