tisdag 10 augusti 2010

Broderipresent m.m.

Igår fick jag ett trevligt litet paket med posten. Det kom från Susanne - "Fru Albertsson":

Eftersom hon inte ägnar sig åt broderi längre, tyckte hon att jag kunde få lite material som hon hade kvar i sina gömmor. Jag blev jätteglad! Tack så mycket, Susanne! Det syns nog inte på bilden, men det glittrar om väven! Nu får jag fundera på vad jag ska använda detta till - härliga tankar!

Jag har köpt ett häfte om tvåändsstickning. Tittade igenom det som hastigast igår och undrade om jag kommer att klura ut hur man ska göra? Jag tycker att det såg komplicerat ut, men det bästa sättet att få koll på det hela är nog att sätta sig med garn och stickor och testa, bild för bild som anges i häftet. Men jag gör det inte just nu. Har en del annat som står före i kön.

I morgon fyller min käre man år. Jag har gjort ett grattiskort till honom. Använde mig av en stämpel från Skogstokiga, de små hjärtana kommer också därifrån; en grattisstämpel samt papper från en scrapbooktidning. Inuti skrev jag följande citat:

"Gårdagen är historia, framtiden ett mysterium och nuet en gåva." Så sant, så sant.

Hoppas att ni, alla vänner, kan känna att ert nu är en fin gåva.

Ha det gott!
Maria

7 kommentarer:

 1. Hej på dej Maria, där fångade du mig allt i flykten... var precis påväg ut i solen. Det är ett härligt väder... tänkte att jag nog skulle försöka mig på att upp och klättra ändå. Jag brukar ju vara försiktig för jag har en balansrubbning. Men nu vill jag vill inte att klätterhortensian ska få ta överhand. Kanske får jag klättra ner igen vi får se för jag tar inga risker!

  Du har verkligen en kreativ ådra Maria, ska bli kul att se vad du gör av detta. Mannens kort är både hjärtligt och blommigt kan det bli bättre på födelsedan att få famnen full? Nää!!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Hej Maria
  Du har så rätt, nuet är en gåva. Känner mig speciellt välsignad idag dessutom, härligt!
  Ska bli kul att se sedan vad du kan tänkas hitta på med broderigrejorna.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Så spennende at du har tenkt å prøve tvåändsstickningen. Det ser så komplisert ut, men du får det sikkert til:)

  SvaraRadera
 4. Vilket fint kort du gjort till din man. Min gubbe fyller nästa vecka så då får vi se vad han ska få för ett kort. Jag har den där stämpeln också. Väldigt användbar !!! Vad gulligt av Susanne med broderigarnerna. Ja har i bloggvärlden får man GODA vänner. Underbart !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Kul att du ska börja med tvåändsstickning, det är alltid roligt att lära sej nya saker :))

  Nja.. jag har inte så mycket från Gudrun Sjödén, men några plagg. Håller med om att det mesta är dyrt (en del basic plagg är faktiskt hyfsade priser) men jag brukar kika in på rean och se vad som går att fynda.

  Ha det gott!
  MiA

  SvaraRadera
 6. Tror du håller på med tvåändsstickning och inte kan slite dig ;-) Fast nu slog det mig att det ju är kalas idag GRATTIS!

  SvaraRadera
 7. När du har lärt dig tvåändsstickning får du gärna hålla kurs! :-)
  Hälsa och gratta maken.

  SvaraRadera

b