onsdag 11 augusti 2010

Rundvandring i butiken

Jag har fått en del frågor om jag inte kan visa lite bilder från min butik - och det kan jag väl göra. Kom, så går vi på en liten rundvandring.

Så här ser det ut utanför butiken. När det är soligt, som idag, kan det vara skönt att sitta ute och ta en kopp kaffe - eller sticka/virka lite.
Min önskan är att varenda kund ska känna sig hjärtligt välkommen in.
Man kommer in rakt framför kassadisken.
Till höger har jag den största garnavdelningen.
Där kan man också sitta och bläddra i de härliga mönstertidningarna.
Idag fick jag 6 sprillans nya nummer, så nu är det ganska fullt i hyllan.
I den andra änden av butiken har jag "mohairhörnan"....
.... samt ett par fikabord, där det också finns böcker/sticktidningar som man kan hitta inspiration i.
Här är det andra bordet. Och bortom det skymtar man serveringsskänken (både den och stolar/bord har jag köpt på secondhand)...
... där man kanske kan hitta något gott till kaffet/téet. Jag bakar inte själv utan beställer från ett bageri.
Lite smått och gott. Barbiedockan fick jag när jag var ca 10 år. Den är numera skyltdocka. Det finns jättemånga fina barbiemönster på http://www.stickatillbarbie.se/.
Några scrappade/broderade tavlor och tändsticksaskar.
Jag har väldigt bra "inre utrymmen" i butiken. Här är "köksavdelningen"....
.... och kontoret. Här sitter jag också när jag tillverkar kort....
.... och allt material till kortmakeriet har jag på bekvämt avstånd från skrivbordet.
Det finns förstås ett lager också - man kan inte ha allt ute i butiken....
.... och här får det plats ganska mycket, som tur är.
Det finns ingen spis i lokalen, men det gör inget. Man klarar sig bra med micro. Kyl/frys köpte jag via Blocket - det visade sig att den fanns tre kvarter ifrån oss. Perfekt!
Ja, tack för att du ville följa med på rundvandringen. Du är välkommen tillbaka en annan gång!
När du går härifrån, kan du kika lite i skyltfönstret. Kanske några saker känns igen?

Ha det gott!
Maria

14 kommentarer:

  1. Vilken jättefin butik du har Maria. Den ser verkligen välkomnande ut. Så mysigt att man kan sitta och fika hos dig, det är ju en underbar idé. Om jag skulle ha en garnaffär skulle den absolut ha fika-avdelning, där kan du ju ha små virk/stick-skolor eller träffar för folk som vill handarbeta åt speciella ändamål tex.
    Synd att du har din butik på andra sidan Sverige, annars hade du fått besök riktigt snabbt!
    Kram
    Susanne

    SvaraRadera
  2. Du har så fint och välkomnande i din butik . Allt är överskådligt och inspirerande. Jag blev så glad när ditt meddelande kom om tematräff-smycken. Ska bli jättekul !! Örhängen, örhängen.......!!!!!! Det är min svaghet !! Jag ska prata med Solveig också. Susanne på Strandbygget i Bergkvara skulle besöka dig i faggorna.Tipsa henne också. Åker imorgon på vår lilla minisemester. Gissa vad jag plockat med mig ? Jo olika påsar med virkprojekt, små virkprojekt att ha i bilen. Ha det gott !!! Eva

    SvaraRadera
  3. Vilken underbar butik du har. Den passar ju jättebra med fikadel oxå och det ser ändå rymligt ut. Synd att det är så långt ifrån Trelleborg. Här har vi i Stickhjälpen stickcafe en gång i veckan (börjar om 2 veckor efter sommarlovet). Har du oxå fasta tider eller kommer folk lite när det passar.
    Det ser så inbjudande ut att sitta i solen utanför ditt o sticka.

    SvaraRadera
  4. Hihi, jag känner faktiskt igen mig, jag kikade in genom fönstret ju:-) Så känner faktiskt igen det mesta! Har tänkt på en sak...om man får fråga? hur går det att ha garnaffär där? Det var ju ett väldigt litet samhälle upptäckte jag :-) lite nyfiken bara. Kram

    SvaraRadera
  5. WOW!!! Det där stället skulle jag vilja ha nära mig. Du har det verkligen trevligt!
    :)

    SvaraRadera
  6. Du är en ny bekant för mig...via KAL:en. Så skoj att få titta in i din butik och "lära känna dig" ;-) Nu måste jag titta var någonstans i Sverige du finns.....det verkar så himla mysigt hos dig. Jag inbillar mig att du har många nöjda kunder som får bra service och bli väl mottagna.

    SvaraRadera
  7. Vilken mysig butik du har!!! Vill jättegärna komma dit någon gång. Har föräldrarna någorlunda i närheten av Kalmar så nästa gång vi åker dit får jag ta med mamma och hälsa på.

    SvaraRadera
  8. Tack för den fina rundturen. Ser väldans mysigt och inbjudande ut - och lyckliga du som har en lagerlokal. Det har inte jag. När det kommer en hel pall varor blir det kartongkatastrof i butiken innan allt är uppackat, prismärkt, utplacerat och så allt transportmaterial som ligger överallt sen...

    SvaraRadera
  9. Tycker mig listat ut att du finns i Kalmartrakten....så i så fall är det tyvärr eb bra bit från mig till dig..men har jag vägarna förbi av ngn anledning så ska jag titta in.
    Du undrade om du kunde följa min blogg---ja du har Blogspots-blogg och då hanterar du vilka bloggar du vill föja i Läslistan i din egen Blogger.
    Min blogg ligger på Bloggplatsen och de har inte Följare på det sättet du tänker.....Där kan jag följa andras bloggar med hjälp av Bloglovin.

    SvaraRadera
  10. Godmorgon! Inne på snabbvisit i din fina, mysiga och välordnade butik. En riktig oas där jag då gärna tillhört skaran som slog sig ner växlade några ord, njöt av allt vackert jag såg, fick inspiration och att själv prova. Tyvärr dröjer det nog för det är ju liksom inte nästgårds. En sådan här butik kräver ju mer just inspiration och infall. Kram Ingela...vi hörs men det blir kanske tajt ett par dagar Kram Ingela

    SvaraRadera
  11. Glömde säga imorse; Nu gick det upp vem som var Droppen. Nyss hemkommen efter en första dag i skolan. Räät slut i rutan men har nu varit ute tillsammans med Charlie och hämtat syre. Fantastiskt med ett så hjärtligt välkomnande... finns nog inte faktiskt mycket som slår det...

    SvaraRadera
  12. Takk for titten. Der så det riktig koselig ut:)

    SvaraRadera
  13. Ser helt underbart ut - en riktigt inspirerande och kreativ arbetsplats. :) Nu blir jag avundsjuk!

    SvaraRadera
  14. Vilken härlig butik du har! Jättefin!

    SvaraRadera

b